fredag den 19. februar 2016

Syltede brændte løg - Bom det er lækkert!

Den årlige fødselsdag står får døren og det betyder at jeg har kreeret en udsøgt 3 retters menu. 

Familien var til fødselsdag i søndags. Disse syltede løg var en garniture fra hovedretten. På fredag holder jeg vennefødselsdag så jeg lavede en stor portion, da de kan holde sig længe i syltelagen.

Syltede brændte løg
Lækre løg! Brændte og syltede
Ingredienser 
1 kg. løg
5 dl. eddike
6 dl. sukker
sennepskorn
laurbærblade
sort peberkorn

Fremgangsmåde
1) Løg pilles og skæres igennem på midten. 

2) Nu skal løgene brændes godt af på en varm pande, uden fedtstof. Varm panden godt op og sæt de halve løg på panden. De skal være nærmest helt sorte på den ene side. Løgene kommes i en beholder.

3) Kog eddike, sukker, sennepskorn, laurbærblade og sort peberkorn op indtil sukkeret er opløst.

Den varme eddikelage hældes over løgene. Når det er kølet af kan du sætte låg på. Opbevares i køleskab. 

Løgene kan holde sig flere måneder hvis man altid bruger en ren gaffel af fiske dem op med. 

Syltede løg med sort kant!
 Så er der lækre brændte løg på min hylde i køleskabet. Det skal du da også have! :o)  

2 kommentarer:

  1. Det skal helt sikkert prøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse med det - det er en god ting at gemme i køleskabet :o)

      Slet