mandag den 16. juli 2012

Poussin vs mynte & chokolade 70%

Så er det ret nummer to fra min 4-retters menu, som jeg startede på i forrige indlæg.

Kammusling


1. ret: Kammuslingen & de sidste hvide asparges 

2. ret: Poussin & grønne asparges

3. ret: Lam - Sherry & brombær

4. ret: Jordbær & Vanilje

Poussin - Grønne asparges - Serrano - Mynte - Mørk chokolade 70%

Sprødstegt bryst og lår af poussin. Anrettet på grønne asparges med mynte og mandel. Garneret med sprød serrano og revet mørk chokolade.


Poussin - Grønne asparges - Serrano skinke - Mørk chokolade


Denne ret er udviklet af Morten Mygind fra Nørre vissing kro. Så mange tak for lån :o) 

Ingredienser: - 6 personer -

3 stk. Poussin
12 stk. Grønne Asparges
2 stk. Rødløg
100 G. Mandel
Frisk mynte
1 fed hvidløg
6 skiver Serrano skinke
Olivenolie
Mørk chokolade 70%

Fremgangsmåde:

1) Lårene skæres af poussinen. Fjern evt. det lille lårben, så du kan lave små "trommestikker". Det ser bare godt ud. Poussinen steges i ovnen med olivenolie og timian. 180º i ca. 10-15 min. Der skal serveres et bryst og et lår pr covert.

2) Serranoen steges sprød i ovnen med lidt olivenolie.

3) Ristede hakkede mandler blandes med friskhakket mynte og et enkelt fed hakket hvidløg. 

4) Rødløg skrælles og skæres i både. Bages i ovn 10 min. ved 180º.

5) Asparges skæres af i bunden - 3-4 cm som er den seje og hårde del. Snittes i skrå stykker af ca. 3 cm.

Løg og grønne asparges sauteres få minutter i en forvarmet gryde. Tilsæt den hakkede mandel og mynte.


 Så skal vi anrette :o)

Midt på tallerkenen lægges de grønne asparges og rødløg. Arrangér poussinen på sautéen og dekorer med sprød serrano og olivenolie, små kviste af frisk mynte og til sidst revet mørk chokolade.

Rene kanter på tallerknerne!

Retten her er bare så godt komponeret, at jeg ofte spiser den hjemme når vi rigtig skal hygge omkring bordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar