onsdag den 3. juni 2015

Krondyr & blomkål - Madsvinene 2:5 - Maj 2015


Madsvinene forsætter linjen i denne 5 retters menu - som der dog var enkelte der havde svært ved at komme igennem... det må Le Chef lige huske til næste gang :o)

Det var Peter som stod for hovedretten denne aften. Lad mig sige det med det samme... Mine tanker gik tilbage til Peters osso buco og Wonsylds oksehaler! Det var rigtig godt. 

Lad os bare komme til det, og lad os se hvordan Peter fik ordnet denne krondyrfilet  1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter
                                                   
2. ret                  Krondyr - Blomkål    

3. ret                  Ost – Le chef servere ostebord!

4. ret                  Espresso med hindbærparfait

5. ret                  Chokolade - Rabarber


Krondyrfilet - Blomkål
Rosastegt krondyrfilet serveret med puré af blomkål og hvid chokolade. Dertil sprøde hvide asparges, syltede rødløg, samt ristede mandler. 

Krondyr med kakaobønner

Ingredienser - 6-8 cov. 
800 gram Krondyrfilet
Kakaobønner (køres meget fint på en blender) 

Syltede rødløg 

Puré 
½ stk. Blomkål
3 dl. mælk
Hvid chokolade 
100 gram mandler (ristes ved 160 grader i ovn, indtil de er gylden brune) 
3 stk. hvide asparges
Frisk timian 

Fremgangsmåde

    1)      Krondyrfilet ordnes så den er fri for diverse sener. Efter hvor stor fileten er, så skal den skæres i 2-3 stykker. Samt skæres igennem en gang på den lange led. Det giver nogle flotte stykker når der skal anrettes.   
     Krondyr rulles i hakkede kakaobønner inden den brunes godt af på en god varm pande, med frisk timian. Steges færdig i ovn ved 160 grader indtil den er 57 grader i kernetemperatur. 
  

     2)      Syltede rødløg. Se på kokkens blog :o) 

3)      Hvide asparges skrælles og der skæres 3-4 cm af bunden, som smides væk. Asparges skæres i skrå fine stykker. Giv dem et par minutter i en varm ovn inden der skal anrettes.

4)      Blomkål skæres i små buketter. Både stok og hoved kan bruges. Koges møre i mælk. Blendes godt igennem. Det er ikke sikkert at alt mælken skal bruges når du blender puréen. 
Til sidst vendes hvid chokolade i den varme puré. 

5)      Anret det på en stor og flot tallerken. Krondyret blev serveret med en kernetemperatur   på 57 grader, lige i skabet. 
                                                          Skål - for flot arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar