Det er blevet december, hvilket betyder, at det er tid til at bruge juleøl i maden :o) Det gør vi i dag ved at braisere svinebryst i juleøl.
Svinebryst er et billigt kødstykke. Men det betyder ikke, at det ikke er godt. Vi sluttede så sandelig også af med at have sprød svær... herrene i madklubben stod længe over panden til sidst... "øh Le Chef... der bliver aldrig sprød svær på den gris"
Men det gjorde der! ;o)
Lad os se, hvordan Wonsyld fik lavet mos af rodfrugter og marinerede brombær.
Svinebryst er et billigt kødstykke. Men det betyder ikke, at det ikke er godt. Vi sluttede så sandelig også af med at have sprød svær... herrene i madklubben stod længe over panden til sidst... "øh Le Chef... der bliver aldrig sprød svær på den gris"
Men det gjorde der! ;o)
Lad os se, hvordan Wonsyld fik lavet mos af rodfrugter og marinerede brombær.
Aftenens menu kommer her.
2. ret Braiseret svin & Rosenkål
3. ret Forunderlig snebold & Mandler
Braiseret svin i juleøl - Rosenkål - Brombær
Svinebryst braiseret i juleøl, serveret med
sellerimos, ristede rosenkål og syltede brombær
Ingredienser -5 cov.
1,5 kg svinebryst
3 dl. juleøl
5 dl. hønsefond
Lidt frisk timian
1 spsk.
honning
Salt og peber
2 laurbærblade
100 gram brombær
100 gram sukker
1 stk. kanelstang
1 dl. eddike
1 dl. vand
200 gram kartofler
300 gram knoldselleri
50 gram smør
12 stk.
rosenkål
Kørvel eller
vintersar til pynt.
Fremgangsmåde
1) Kom
svinebryst i en stor gryde. Hønsefond, timian og juleøl hældes i gryden. Skær
et æble i kvarte og fjern kernehus. Æblet skal også i gryden. Kom honning,
limeblade, salt og peber i gryden og lad det simre indtil kødet er helt mørt. Lad
det køle af i lagen. Skær brystet ud i den ønskede form og steg det på en pande,
så sværene bliver sprøde.
Hvis du er glad for sauce kan du reducere kogelagen
og bruge den som en lækker lille sauce. Du kan evt. jævne den, hvis du ønsker.
2) Knoldselleri
og kartofler skrælles og skæres i store tern. Kom selleri og kartofler i en
gryde og dæk med vand. Lad dem koge møre. Hæld vandet fra og blend til en fin
puré med smør. Smag til med salt og peber.
3) Eddike,
sukker, kanel og vand koges til alt sukkeret er opløst. Hældes over brombærrene.
4) Rosenkål skæres over i halve. Kog dem i 2 minutter. Lige inden der skal anrettes ristes de på en pande med lidt smør og evt. en lille smule honning.
4) Rosenkål skæres over i halve. Kog dem i 2 minutter. Lige inden der skal anrettes ristes de på en pande med lidt smør og evt. en lille smule honning.
5) Anret
det hele flot på en tallerken og pynt af med brombær og kørvel. Se
på billede eller kør din egen stil.
Denne ret kunne godt være en kandidat til den 23. december. Ikke en alt for stor ret, men gerne lidt lækkert mad alligevel :o) Er der nogen som har faste menu traditioner den 23. december?
Denne ret kunne godt være en kandidat til den 23. december. Ikke en alt for stor ret, men gerne lidt lækkert mad alligevel :o) Er der nogen som har faste menu traditioner den 23. december?
Hvem har sat det æble dér?!! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar