lørdag den 5. december 2015

Braiseret svin & rosenkål - Madsvinene 2:3 - November 2015

Det er blevet december, hvilket betyder, at det er tid til at bruge juleøl i maden :o) Det gør vi i dag ved at braisere svinebryst i juleøl. 

Svinebryst er et billigt kødstykke. Men det betyder ikke, at det ikke er godt. Vi sluttede så sandelig også af med at have sprød svær... herrene i madklubben stod længe over panden til sidst... "øh Le Chef... der bliver aldrig sprød svær på den gris"   
Men det gjorde der! ;o)  

Lad os se, hvordan Wonsyld fik lavet mos af rodfrugter og marinerede brombær.

Aftenens menu kommer her.
1. ret         Kammuslinger & Havtorn

2. ret         Braiseret svin & Rosenkål

3. ret         Forunderlig snebold & Mandler 


Braiseret svin i juleøl - Rosenkål - Brombær
Svinebryst braiseret i juleøl, serveret med sellerimos, ristede rosenkål og syltede brombærSvinebryst med sprød svær - og brombær.
Ingredienser -5 cov.
1,5 kg svinebryst
3 dl. juleøl
5 dl. hønsefond
Lidt frisk timian
1 spsk. honning
Salt og peber
2 laurbærblade

100 gram brombær
100 gram sukker
1 stk. kanelstang
1 dl. eddike
1 dl. vand

200 gram kartofler
300 gram knoldselleri
50 gram smør
12 stk. rosenkål
Kørvel eller vintersar til pynt.


Fremgangsmåde

1)      Kom svinebryst i en stor gryde. Hønsefond, timian og juleøl hældes i gryden. Skær et æble i kvarte og fjern kernehus. Æblet skal også i gryden. Kom honning, limeblade, salt og peber i gryden og lad det simre indtil kødet er helt mørt. Lad det køle af i lagen. Skær brystet ud i den ønskede form og steg det på en pande, så sværene bliver sprøde.
 
Hvis du er glad for sauce kan du reducere kogelagen og bruge den som en lækker lille sauce. Du kan evt. jævne den, hvis du ønsker.

2)      Knoldselleri og kartofler skrælles og skæres i store tern. Kom selleri og kartofler i en gryde og dæk med vand. Lad dem koge møre. Hæld vandet fra og blend til en fin puré med smør. Smag til med salt og peber.

3)      Eddike, sukker, kanel og vand koges til alt sukkeret er opløst. Hældes over brombærrene.

4)      Rosenkål skæres over i halve. Kog dem i 2 minutter. Lige inden der skal anrettes ristes de på en pande med lidt smør og evt. en lille smule honning.
 

5)      Anret det hele flot på en tallerken og pynt af med brombær og kørvel. Se på billede eller kør din egen stil. 
     
     Denne ret kunne godt være en kandidat til den 23. december. Ikke en alt for stor ret, men gerne lidt lækkert mad alligevel :o) Er der nogen som har faste menu traditioner den 23. december?  

Hvem har sat det æble dér?!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar