mandag den 29. oktober 2018

Hokkaidosuppe - Madsvinene 1:3 - Oktober 2018

Drengeklubben Madsvinene har været samlet igen. Aftenens program er altid en 3 retters menu med tilhørende drikkelse, samtalekøkken og kaffe som afslutning. 

Denne aften var menuen som følger.

Hokkaidosuppe - Chorizo

Andebryst - Rødbede - Grape

Chokolade - Peanuts 


Hokkaidosuppe og Chorizo     
serveret med baconbrød og ristede græskarkerner




Ingredienser 
1 l. hønsefond
1 hokkaido græskar
1 sød kartoffel
3-4 løg
3 fed hvidløg
Evt. chili
Lidt olivenolie
En håndfuld græskarkerner

Brød
4 skiver toastbrød (andet brød kan også bruges)
8 små timiankviste
8 skiver bacon

Fyld
1 sød kartoffel
150 gram chorizo (du bruger bare den chorizo som du bedst kan lide. Du kan også erstatte den med en anden tørret pølse eller skinke)

Fremgangsmåde
Suppe
1) Skræl og skær kartofler og løg i mindre stykker. Hokkaido græskaret skal kun skylles og
derefter skæres i mindre stykker. Kernerne i midten fjernes efter den er skåret midt over. 
Kom det hele i et ovnfast fad. Chili og hvidløg smides oveni.

2) Rist alt i ovnen med lidt olivenolie til de får en gylden skorpe (ved 225 grader i ca. 15-20 min.)

3) Hæld alt over i en gryde og kog det op sammen med fonden. Når alt er mørt, blendes det med en stavblender. 
Smag suppen til med salt, peber og lidt soja eller balsamico. Har suppen den rigtige konsistens? Tilsæt vand, hvis den er for tyk.  


Garniture 
4) Servér chorizo pølserne som de er eller steg dem lidt i ovnen. Der er mange forskellige lækre pølser, så man må prøve sige lidt frem. 
 
5) Skær toastbrød midt over. Rul et stykke bacon rundt om hvert stykke brød sammen med en kvist timian. Steg i ovn ved 200 grader i 8-10 min. 

6) Græskarkerner ristes 5 minutter i en varm ovn. Sæt dem bare ind sammen med baconbrødet. Men hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Anretning
Læg 4-5 stykker søde kartofler i midten af en dyb tallerken. Hæld suppe ud over. Dekorér med chorizo og friske urter. 

Brødet serveres ved siden af.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar