Sidste uge lavede jeg en lækker 3-retters julemenu i Gjellerup kirke. Der skulle julehygges i landsbykirken, og jeg kunne høre helt ud i køkkenet, at de hyggede sig i festlokalet :o)
Jeg har selv røget denne laks i en røgovn, som jeg har lavet ud af en gammel olietønde. Sådan en 250 l. tønde. Men det er en historie for sig selv. Den må I få en anden gang.
Menuen denne aften var som følger.
Forret: Laks - Tigerrejer - Æble
Hovedret: Gris - Jordskokker - Abrikos
Dessert: Chokolade - Mandler - Kirsebær
Vinen stod Jens Emil for, så den kan jeg ikke fortælle historier om.
Forret
Laks - Tigerrejer - Æble
Hjemmerøget laks serveret med æbler, radiser, frissé, dild og oliven olie.
Ingredienser: - 6 cov.-
12 skiver Røget laks
18 stk. Tigerrejer
1 stk. Æble
½ stk. Citron
Olivenolie
Radiser
Frissé salat
Dild
Havsalt
Fremgangsmåde:
1) Tigerrejerne steges på varm pande i olivenolie, krydres med salt, peber evt. hvidløg.
2) Den røgede laks skæres i tynde skiver.
3) Æbler skæres i kvarte, ud med kernehuset, og snittes derefter i fine tynde skiver. Saften fra en citron og lidt olivenolie kommes over æblerne.
4) Radiserne snittes i tynde skiver. Frissé salaten skylles i koldt vand, og de fine og helt lysegrønne blade plukkes fra. Det er dem vi skal bruge.
5) Når først laksen er på plads er denne ret simpel og hurtig at lave. Vi er klar til anretning.
Laksen sættes rundt på tallerknen. Dernæst frissé salaten, 3 stk. tigerrejer. Radiser og æble sættes forsigtigt ned i salaten. Pynt af med frisk dild. Til sidst garneres med olivenolie og havsalt.
Jo, det er en hurtig ret, som du nemt kan imponere med ;o)
Denne hjemmerøget laks er så blød og lækker, at den smelter på tungen. Har du tid og mod, så prøv at bygge din egen røgovn. Det er en sjov gadget at have i baghaven.
De sidste to retter kommer på bloggen snarest mulig.
Jeg har selv røget denne laks i en røgovn, som jeg har lavet ud af en gammel olietønde. Sådan en 250 l. tønde. Men det er en historie for sig selv. Den må I få en anden gang.
Menuen denne aften var som følger.
Forret: Laks - Tigerrejer - Æble
Hovedret: Gris - Jordskokker - Abrikos
Dessert: Chokolade - Mandler - Kirsebær
Vinen stod Jens Emil for, så den kan jeg ikke fortælle historier om.
Forret
Laks - Tigerrejer - Æble
Hjemmerøget laks serveret med æbler, radiser, frissé, dild og oliven olie.
Laks - Tigerrejer - Blåbær - Radiser - Æble |
Ingredienser: - 6 cov.-
12 skiver Røget laks
18 stk. Tigerrejer
1 stk. Æble
½ stk. Citron
Olivenolie
Radiser
Frissé salat
Dild
Havsalt
Fremgangsmåde:
1) Tigerrejerne steges på varm pande i olivenolie, krydres med salt, peber evt. hvidløg.
2) Den røgede laks skæres i tynde skiver.
3) Æbler skæres i kvarte, ud med kernehuset, og snittes derefter i fine tynde skiver. Saften fra en citron og lidt olivenolie kommes over æblerne.
4) Radiserne snittes i tynde skiver. Frissé salaten skylles i koldt vand, og de fine og helt lysegrønne blade plukkes fra. Det er dem vi skal bruge.
5) Når først laksen er på plads er denne ret simpel og hurtig at lave. Vi er klar til anretning.
Laksen sættes rundt på tallerknen. Dernæst frissé salaten, 3 stk. tigerrejer. Radiser og æble sættes forsigtigt ned i salaten. Pynt af med frisk dild. Til sidst garneres med olivenolie og havsalt.
Jo, det er en hurtig ret, som du nemt kan imponere med ;o)
Denne hjemmerøget laks er så blød og lækker, at den smelter på tungen. Har du tid og mod, så prøv at bygge din egen røgovn. Det er en sjov gadget at have i baghaven.
De sidste to retter kommer på bloggen snarest mulig.
Har du en opskrift på hovedretten med gris, jordskokker og abrikos? :-) Ser rigtig lækkert ud!
SvarSletHej Yasmin. mange tak. Den er også på bloggen i et andet indlæg. Har indsat et link herunder. Du kan også bruge søgefeltet på min blog og skrive "gris jordskokker" så kommer den frem :o)
SvarSletGod fornøjelse
http://gourmetdiner.blogspot.dk/2012/12/gris-i-spanske-klder-23.html