onsdag den 18. september 2013

Rabarber og et nedfalden æble! Marmelade?

De sidste rabarber


Jeg har været lidt i haven i dag.. Mine vin-rabarber så lidt triste ud. Der stod 7 små tynde stængler tilbage, som råbte på at blive plukket. Så det gjorde jeg straks.


Et nedfalden æble!

Under æbletræerne lå der et lille æble, som lige må være faldet ned, det så helt fint ud. De andre æbler er næsten modne, så jeg snupper lige et æble mere fra træet. Så kan jeg nok lige få et lille glas marmelade af det som jeg har samlet sammen i haven i dag.


Æble & Rabarber marmelade
Æble - Rabarber marmelade


Ingredienser:

2 stk. æbler
120 gram rabarber
50 gram sukker
Evt. lidt Saffron

Fremgangsmåde:

1) Æbler skrælles og kernehus skæres ud. Æblet skæres i mindre stykker. Rabarber skylles og snittes i små stykker. Kom æbler og rarbarber i en gryde med sukker og evt. saffron.

2) Lad det koge nogle minutter under låg, så koger æblerne bedre ud. Når æblerne er møre tages låget af. Der røres godt rundt i gryden. Det er ikke nødvendigt at jævne denne marmelade, det sørger æblerne for.

Marmeladen hældes på skollede glas. Ingen baktier, betyder at det kan holde sig længere ;o) 

Så blev der lige et glas marmelade til ostemaden.     

2 kommentarer:

 1. Marmelade taber ALT for meget smag ved opbevaring på køl, så Atamon i mængde passende tilpirtionen har bestemt sin berettigelse. Hellere Atamonn end smagløs eller mugggen marmelade, hvis man ikke spiser op på max 1 uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan fint komme atamon i, hvis man laver en stor portion. Det er bare helt i orden.
   Denne lille portion var væk hurtigere end jeg kunne nå at sige wuppewup!;o)

   Slet