mandag den 6. oktober 2014

Restaurantanmeldelse: Nordisk Spisehus, Aarhus


 
Jeg har længe ønsket at spise hos Nordisk spisehus. Det er nu endelig blevet til noget. Min faste medspiser (det er fruen) var klar til en aften ude, uden børn.


Nordisk Spisehus
 
Det er altid fedt at anmelde en af byens bedste restauranter. Da vi trådte ind af døren blev vi straks modtaget af en venlig tjener, som tilbød at tage vores jakke og tasker, det er god service. Der var en rigtig hyggelig og afslappet stemning blandt kokke og tjenere, hvilket ofte også betyder overskud og arbejdsglæde. Det var rart at være på Nordisk spisehus denne aften.  

Aftenens menu

CANNELLONI MED AVOCADO, KRABBE OG TORSK| TICKETS | BARCELONA
Avocado som cannelloni med tomatsalsa, krabbesalat og saltet torsk


SVINEFILET, TEMPURA OG SOJA-INGEFÆRBOUILLON | AMOUR | TOKYO
Stegt svinefilet med friske tempurastegte grøntsager og bouillon med soja
og ingefær, marineret tang, puré af persille og ærteskud


MANCHEGO, GRØNNE OLIVEN OG SHERRY | NORDISK SPISEHUS | AARHUS
Manchego-ost i forskellige teksturer med store spanske oliven,
grønne tomater, sherryskum og frisk pomelo


BANAN, KARAMEL OG ROM | ABAC | BARCELONA
Iscreme med banan og rom, mazarinkage, karamel, syrlig appelsinskalspuré
og marinerede bananer

  
Vi startede aftenen med en lyserød cava og tre forskellige snacks.Først satte vi tænderne i en lille lun rulle med serano skinke og bechamel i midten, meget lækker lille hapser. Den næste var tartar af bresaola med kørvel. Nummer tre i rækken af de meget delikate snacks var polenta og chorizo .    

Det var en god begyndelse på en meget lækker middag.


Så kom der en lille appetizer. Tjeneren kom og fortalte, at vi havde to at vælge i mellem. Det var noget af en service. Vi valgte en af hver, man skal jo smage ;o)
Jeg fik tyrehaleterrine med syltede løg, hvidløgscreme og brændt hvidløgsstøv. Det var bare lækkert og en flot lille anretning.

Fruens var en silkeblød laks med friterede glasnudler og radiser. Toppet af med brændt hvidløgsstøv.

Forret


Forretten var flot og delikat, samt fuld af smagsnuancer. Canneloni af avocado med krabbe, anrettet med saltet torsk. Kokkene havde lavet en sne af olie og maltosec. Det er lækkert at komme ud at spise og opleve, at der bliver nurset om maden, det må jeg sige, at kokkene på Nordisk Spisehus gør.  


Hovedret
Da vi nåede til hovedretten blev endnu en flot anretning præsenteret for os. Et ordentlig stykke svinefilet (lige stort nok til mig mig) toppet op med grøntsager bagt i tempura dej og en meget tynd skive spæk.
Tjeneren kom med en kande, hvorfra han hældte en lækker bouillon af soya og ingefær ned i vores tallerken rundt om svinefileten.

OstOsteretten var ikke den klassiske, 5 stykker ost med oliven og knækbrød. Nordisk Spisehus havde lavet en lille fræk Manchego osteret. Der var både is og skum, som var lavet af Manchego osten. Det var en meget god kombination og en anderledes måde at servere ost på. Fruen var nu mest til den klassisk osteanretning, så denne ret faldt ikke lige i hendes smag.  

Dessert
Uha vi fik en lækker dessert. Nu har jeg også en sød tand... men det var nu helt i orden med denne dessert.

Banan var fokus i denne dessert. Iscreme med banan og rom smagte rigtig dejligt. En klassisk mazarin kage toppet af med små marengs flager. Til at binde desserten sammen var der en karamel af kondenseret mælk og en appelsinpuré. Sidste element var et par marinerede bananskiver som fuldendte denne flotte ret.       

Tak for en særdeles fortrinlig aften med gastronomi på højt plan. Nordisk Spisehus er blandt de bedste i Aarhus.
Skal du invitere fruen på middag kan jeg varmt anbefale at du tager hende med på Nordisk Spisehus. Så er du sikker på, at hun bliver imponeret.   


Ingen kommentarer:

Send en kommentar