fredag den 13. februar 2015

Henkogte blommer i marsala og vintersar

Min fødselsdag står for døren, så det er så småt ved at småsimre i mit køkken. Det bliver, som altid, en ordentlig fødselsdag menu :o) Når kokken holder fødselsdag så skal familie og venner gerne have en god middag med på vejen. 

Det første som jeg har sat gang i er en omgang henkogte blommer. Så her kommer et lille pre-view for dem som kommer til fødselsdag i weekenden. 

Disse lækre blommer kan bruges til på mange forskellige måder. Er det til forretten? hovedretten? dessert...? eller er det mon som velkomst? Vi får se! Kun kokken ved det! ;o)

Henkogte blommer med marsala og vintersarIngredienser
10 stk. blommer
½ vaniljestang
2 kviste frisk vintersar (Vintersar smager frisk og syrlig, med let citron nuancer)
1½ dl. marsala
4 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

1) Blommer skylles og skæres i kvarte. Fordel blommerne i passende patent glas. Vaniljestang flækkes på langs og korn skrabes ud. Fordel vaniljekorn og stang i glassene. Sukker, vintersar og marsala fordeles ligeledes i glassene.  


Blommer i marsala og vintersar


2) Sæt glassene i en bradepande, kom 2 cm vand i bunden og sæt dem i ovnen ved 110 grader, indtil blommerne er dækkes med egen saft. Så er de næsten færdige. 
Kom straks låg på og sluk for ovnen. Lad glassene stå i ovnen indtil den er kølet helt af. Så skulle de gerne være der.   

Husk at sørge for at der hele tiden er lidt vand i bunden af bradepanden, ellers kan glassene risikere at springe! 

De opbevares bedst i et køligt rum. Hvis du ikke har plads i køleskabet, så stil dem i det mørke kælderrummet. 

Er du i tvivl hvad du skal bruge disse lækre blommer til? Så kan det være du skal lave et lille oste bord til weekenden. Det ville du blive glad for - og dine gæster!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar