fredag den 5. december 2014

Restaurantanmeldelse: Fredes Flyvende Tallerken, Aarhus

Tina Dickow har været i byen. Det Betyder at Hr. og fru Lassen også har været i byen! Where ever she goes!

Når Tina kommer til byen, plejer vi lige at finde et hyggeligt sted at spise lidt mad inden vi sætter os til rette i koncertsalen. Det gjorde vi også denne gang. Valget faldt på Fredes Flyvende Tallerken.

Det er hyggeligt på Fredes, og denne tirsdag aften blev der fyldt helt op. Der er omkring 20 pladser.

Vores menu denne aften:

Steak af entrecoté
serveret med grøn salat, ristede kartofler og majonaise 


Bøf og fredes pommes

 
Salat

           &

Chokolade fondant
serveret med vaniljeis, syltede mandariner og syltede valnødder   

Vi drak et glas rødvin til maden.

Vi havde bestilt menuen i forvejen, så vi var helt klar, og køkkenet vidste, hvad vi skulle have. Så kunne det vel ikke gå helt galt.

Vi fik hurtigt bestilt drikkevarer, og fik dem også serveret på bordet efter kort tid. Da der derefter var gået 30 minutter og vi ikke havde fået vores bøffer ville vi høre tjeneren, hvordan det gik med vores bøffer? "de skulle lige have et par minutter mere". Jo tænkte jeg... et par minutter mere!

5 minutter efter kom vores hovedret på bordet, det så umiddelbart rigtig fint ud, så vi glædede os til en god bøf med ristede kartofler, kryddermajonaise og en lækker salat med vinegré. 
Fruen var den første til at stikke snuden i salaten... hm, hun rynkede lidt på næsen. Salaten var temmelig slatten for at sige det mildt. Ellers en lækker blanding med syltede rødløg. Jeg meddelte tjeneren, at vi ikke var helt tilfredse med salaten, så hun undskyldte og kom straks med to nye salater, men det var nu ikke meget bedre. Det er svært at lave en lækker og frisk salat, når salaten ikke er frisk!

Bøffen, som lige skulle have et par minutter mere, var desværre heller ikke toppen. Min bøf var i orden. Men fruens bøf var næsten helt gennemstegt, der var kun antydningen af, at den engang havde været rosa, måske for nogle minutter siden! En noget trist oplevelse.


Super lækker chokolade fondant


I mens vi ventede på desserten snakkede vi om, at chokolade fondanten nok skulle sidde lige i skabet, og at vi dermed ville få en god afslutning på madoplevelsen.

Så da desserten kom på bordet var det bare om at stikke skeen i kagen... uh, den er flot måtte jeg konstatere. Perfekt bagt med flydende indre, lige som den skal være. Det var dejligt :o) 

Sammensætningen med syltede mandariner og en syltet valnød, som var meget blød, var lidt tvivlsom efter min mening. Men chokoladefondanten smagte som den skulle, rigtig godt.     
Vi havde købt menuen gennem www.earlybird.dk. Tilbuddet lød på to retter og en kop kaffe for 183 kr. Det er en attraktiv pris. 

- Men det undskylder ikke, at der var noget slinger i valsen denne aften på Fredes Flyvende Tallerken. Med lidt mere fokus fra kokken kunne det have været en rigtig fin oplevelse. Med mange cafeer og restauranter i byen er der ikke råd til for mange aftener af denne karakter, for så vælger gæsterne bare et andet sted næste gang.     


Jeg kan da lige slutte af med at notere mig, at Tina var i absolut topklasse!  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar