Denne lækre kage blev fremstillet i weekenden og faldt i god jord fredag aften et par timer efter burgerne var spist og børnene var faldet til ro :-)
Mit udgangspunkt var æbler, lidt blåbær fra fryseren og marcipan. Da jeg skulle igang smuttede der lige lidt hvid chokolade i kagen sammen med den smeltede smør. Jeg skrev opskriften op mens jeg lavede kagen, da det jo især er vigtigt at ramme de præcise mål når man arbejder med bagværk.
Jeg vil betegne denne kage som en deluxe der helt sikkert vil imponere. Denne opskrift ryger lige ind i mit kartotek.
Har ikke lige fundet på et navn til kagen.. nogle forslag?? Måske skal vi bare kalde den for æble- marcipankage.. Men hyggen gik ikke af fløjten af den grund ;o)
Ingredienser:
3 Æg
125 gram Sukker
150 gram smør
100 gram Hvid chokolade
4 stk. Æbler
120 gram Marcipan
ca 40 gram Blåbær (kun til toppen af kagen)
160 gram Mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Vanilla sukker
Fremgangsmåde:
1) Smør en springform og drys med rørsukker.
2) Æg og sukker piskes hvidt.
3) Tilsæt smeltet smør og chokolade.
4) Vend forsigtig mel, bagepulver, kardemomme og vanilla sukker i dejen.
5) Hæld halvdelen af dejen i formen og fordel halvdelen af æblerne og marcipanen ud over dejen.
Jeg beholdt skrællen på æblerne, skar dem i 8-10 stykker pr æble. Marcipanen skar jeg i tynde skiver.
6) Fordel resten af dejen ovenpå og ligeledes resten af æblerne og marcipanen. Til sidst lægges blåbær på toppen.
7) Bages ved 150-160 grader i ca 45-60 minutter.
Jo det er en lækker kage - Jeg serverede den med drænet yoghurt. Græsk yoghurt eller mascarpone creme passer også rigtig godt til.
Belle de Boskoop æbler er en af mine favoritter, sammen med Elstar. Det er belle de boskop i denne lækre kage.
Belle de Boskoop æbler er kraftfulde æbler fulde af syrlig aromatisk smag. Et fantastisk æble til bagværk, salater og mad, men også dejligt til spisebrug. Smagen i hvert eneste æble er helt i top takket være det gode danske klima. Sorten stammer fra Holland fra begyndelsen af 1800-tallet. Høstes i Oktober.
Mit udgangspunkt var æbler, lidt blåbær fra fryseren og marcipan. Da jeg skulle igang smuttede der lige lidt hvid chokolade i kagen sammen med den smeltede smør. Jeg skrev opskriften op mens jeg lavede kagen, da det jo især er vigtigt at ramme de præcise mål når man arbejder med bagværk.
Jeg vil betegne denne kage som en deluxe der helt sikkert vil imponere. Denne opskrift ryger lige ind i mit kartotek.
Lun kage klar til servering: Æble-Marcipan-hvidchokolade |
Har ikke lige fundet på et navn til kagen.. nogle forslag?? Måske skal vi bare kalde den for æble- marcipankage.. Men hyggen gik ikke af fløjten af den grund ;o)
Lun kage og Tina Dickow i højtalerne |
Ingredienser:
3 Æg
125 gram Sukker
150 gram smør
100 gram Hvid chokolade
4 stk. Æbler
120 gram Marcipan
ca 40 gram Blåbær (kun til toppen af kagen)
160 gram Mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Vanilla sukker
Fremgangsmåde:
1) Smør en springform og drys med rørsukker.
2) Æg og sukker piskes hvidt.
3) Tilsæt smeltet smør og chokolade.
4) Vend forsigtig mel, bagepulver, kardemomme og vanilla sukker i dejen.
5) Hæld halvdelen af dejen i formen og fordel halvdelen af æblerne og marcipanen ud over dejen.
Jeg beholdt skrællen på æblerne, skar dem i 8-10 stykker pr æble. Marcipanen skar jeg i tynde skiver.
6) Fordel resten af dejen ovenpå og ligeledes resten af æblerne og marcipanen. Til sidst lægges blåbær på toppen.
7) Bages ved 150-160 grader i ca 45-60 minutter.
Første del af kagen.. |
Toppen af kagen inden den skal i ovnen |
Jo det er en lækker kage - Jeg serverede den med drænet yoghurt. Græsk yoghurt eller mascarpone creme passer også rigtig godt til.
Belle de Boskoop æbler er en af mine favoritter, sammen med Elstar. Det er belle de boskop i denne lækre kage.
Belle de Boskoop æbler er kraftfulde æbler fulde af syrlig aromatisk smag. Et fantastisk æble til bagværk, salater og mad, men også dejligt til spisebrug. Smagen i hvert eneste æble er helt i top takket være det gode danske klima. Sorten stammer fra Holland fra begyndelsen af 1800-tallet. Høstes i Oktober.
Den ser godt nok god ud! Og den må kunne varieres efter hvad man har i frugtskuffen. :-) Smelter du også chokoladen eller kommer den i hakket eller?
SvarSletMums!
Lise
Ja den kan sagtens laves med andre frugter. Pærer ville også være god. Jeg tænker også at blommer og nektariner ville gøre gavn :o)
SvarSletJeg smeltede smøret og rørte chokoladen i, og derefter i dejen.
Wow, den lyder virkelig lækker - alt med marcipan er godt i min verden ;-)
SvarSletEr lagt i min alen lange to-do-liste.
Mange hilsner
Birthe
Jep! Den ser mere end godt ud!
SvarSletJeg har:
Blåbær, plukket i Norge i sommers: tjek. marcipan: tjek.
Æbler: tjek.
Hvid chokolade....hmm... nå ikke. Hvad man ikke har, kan man som bekendt købe :)
Ros til din blog også - og tak for tippet med madbevægelsen!
Nina
Super god kage :)
SvarSletSer helt vildt lækker ud :o)
SvarSletSusanne
Ser lækker ud, Ku hedde Æble/marcipan surprise kage.... :-)
SvarSlet