mandag den 16. februar 2015

Aroniabær og brombær, henkogt i portvin

Her kommer en lille gang syltede bær, som jeg har lavet til min fødselsdag. Huset var fyldt med gæster både fredag aften og søndag frokost. 

Det var dejligt at kunne fejre sin fødselsdag med venner og familie. 

Disse bær brugte jeg sammen med en chokoladefugdekage, som dessert. 
Henkogning er en konserveringsmåde, som første gang blev brugt omkring år 1800. Men den fungerer altså stadig rigtig godt, og det er også godt med bl.a tomater og blommer.  


Aroniabær og brombær, henkogt i portvin

Der er brombær og aroniabær i glasset!


Ingredienser
450 g brombær
250 g aroniabær
270 g sukker
1 dl portvin

Fremgangsmåde 

1) Denne portion passer til 2 patentglas af ½ l. Fordel brombær, aroniabær, sukker og portvin i de 2 glas.

2) Gummiringene pilles af glassene. Låget skal være lagt på, uden at det slutter tæt. Sæt glassene i en bradepande og kom 2 cm vand i bunden. Stil ovnen på 110 grader. Husk at holde øje med, at der hele tiden er vand i bunden af bradepanden. Hvis vandet fordamper og du ikke kommer mere i, kan glassene risikere at springe! Lad glassene stå i ovnen i ca. 1 time.

Når bærrene er faldet sammen og godt dækket af egen saft skal ovnen slukkes og glassene lukkes rigtigt med gummiringen. Sæt dem tilbage i ovnen og lad dem stå til ovnen er helt kold. Bærrene kan holde sig i flere måneder, hvis glasset ikke bliver åbnet.

Opbevares et køligt og mørkt sted. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar