Kokken har haft fødselsdag!
I den anledning vil jeg rulle min 3-retters fødselsdags menu hen over bloggen i løbet af den næste uges tid, eller to.
Vi starter med forretten.
Thai fiskesuppe med ristede tigerrejer samt kokosskum
Ingredienser
1 stort løg
½ stk. porrer
5 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
4 stk. gulerødder
1 stk. fennikel
1 stk. chili
1 l. fiskefond
2 dl. hvidvin
1 ds. hakket tomat
1)
Løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, chili og
ingefær sauteres i en gryde med olivenolie ved god varme.
2) Tilsæt hvidvin og fiskefond og hakket tomat.
3)
Citrongræs bankes fladt og puttes i suppen (husk
at tage citrongræs op inden suppen blendes)
4)
Lad det
simre 30 min.
5)
Tilsæt kokosmælk og lad det simre endnu 25
min.
6)
Nu skal
citrongræs tages op af gryden. Så skal suppen blendes, fuld skrue i en
blender.
7)
Smag suppen til med limesaft, salt og peber.
Justér evt. smagen med lidt soja. Hvis suppen er for tyk kommer du lidt ekstra
vand i gryden.
Hvis
du vil have kokosskum skal du bare lune lidt kokosmælk og blende den med en
stavblender. Det kommer du så på suppen lige inden servering.
Server den i en stor flot dyb tallerken. Jeg kom lidt fintsnittede porrer og gulerødder samt ristede tigerrejer i bunden af tallerknen. Herefter en stor skefuld suppe, og en lille smule kokosskum på toppen.
I den anledning vil jeg rulle min 3-retters fødselsdags menu hen over bloggen i løbet af den næste uges tid, eller to.
Vi starter med forretten.
Thai fiskesuppe med ristede tigerrejer samt kokosskum
Spicy fiskesuppe |
Ingredienser
1 stort løg
½ stk. porrer
5 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
4 stk. gulerødder
1 stk. fennikel
1 stk. chili
1 l. fiskefond
2 dl. hvidvin
1 ds. hakket tomat
2,5 dl. kokosmælk
1 stk. citrongræs
1 stk. lime
Salt &
peber
Fremgangsmåde
2) Tilsæt hvidvin og fiskefond og hakket tomat.
Server den i en stor flot dyb tallerken. Jeg kom lidt fintsnittede porrer og gulerødder samt ristede tigerrejer i bunden af tallerknen. Herefter en stor skefuld suppe, og en lille smule kokosskum på toppen.
Bom bom... så er forretten serveret!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar