onsdag den 11. februar 2015

Keep it simple! Bulgur og sprøde grøntsager.

Det behøver ikke tage lang i køkkenet at lave noget lækkert mad til familien. Jeg havde stegt en hel dansk kylling og lavede en simpel bulgur salat til. 

Bulgur og sprøde grøntsager... med kylling?

 
Lækker bulgursalat


Ingredienser - 4 pers.
2½ dl. bulgur
2 stk. mandariner
1 stk. æble
½ stk. rød peberfrugt
1/3 stk. agurk 
En håndfuld blåbær
ristede mandler (ristes i ovn ved 160 grader)


Fremgangsmåde

1) Bulgur koges i vand med salt.

2) Mandariner skrælles, og pilles i både som skæres i to stykker.

3) Æble skæres i den ønskede form.

4) Peberfrugt skylles og skæres i tynde strimler eller små tern. 

5) Agurk skylles og snittes i små skæve stykker. Jeg plejer at skære midten af agurken væk, da det godt kan gøre "salaten" lidt våd. 

Bland alle ingredienserne godt sammen, smag til med lidt god olivenolie, salt og cayennepeber. Kast en håndfuld ristede hakkede mandler ud over når du har kommet det i en skål. Lidt friske krydderurter pynter også altid. 

Hvis du ønsker en lidt mere krydret udgave kan du tilføre lidt sesamfrø, hel spidskommen, hel korianderfrø samt tørrede chiliflager. Husk, at hele krydderier altid skal ristes på en tør pande, så frigør de nemlig en masse aromastoffer.  

Jeg stegte en kylling, så den fik lækkert sprødt skin, som vi spiste sammen med bulgursalat. 

Det var enkelt og nemt!   Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar