søndag den 13. december 2015

Snebold & Brombær - Madsvinene 3:3 - November 2015

Så står den på dessert. Madsvinene (en herre-madklub) er kommet til aftenens sidste servering. 

Først kommer her lige et overblik over aftenens menu.


1. ret         Kammuslinger & Havtorn

2. ret         Braiseret svin & Rosenkål

3. ret         Forunderlig snebold & Mandler 
 

Lad os se om Peter, som havde valgt at lave dessert denne aften, kunne lave en flot snebold. 

Forunderlig snebold & Mandler
Vaniljeparfait rullet i knust marengs og krystalliseret hvid chokolade. Garneret med brændte mandler og syltede brombær 



Vaniljeparfait rullet i knust marengs og hvid chokolade
Ingredienser
Evt. rød havesyre til pynt på tallerknen

1) Parfait
5 stk. pasteuriserede æggeblommer
125 gram flormelis
½ stang vanilje
5 dl. piskefløde
2 spsk. amaretto eller lign. 

2) Brændte mandler
300 gram mandler
100 gram flormelis
1 stk. æggehvide

3) Marengs
2 stk. æggehvider
2 spsk. flormelis

4) Krystaliseret hvid chokolade
200 gram hvid chokolade
125 gram sukker
70 gram vand


5) Syltede brombær
100 gram brombær
1 dl. vand
100 gram sukker 
evt. lidt vanilje

Fremgangsmåde
1)      Æggeblommer, flormelis, og kornene fra vaniljestangen piskes indtil det er hvidt og luftigt. Let pisket fløde vendes i de piskede æggeblommer. Smag til med ameretto og kom den i fryseren indtil den helt frossen. 

2)      Lav en glasur med æggehvide og flormelis. Vend glasuren sammen med mandlerne og bag dem i ovn ved 160 grader. Vend dem løbende indtil mandlerne har en lys gyldenbrun farve indeni.  

3)      Pisk æggehvider og flormelis til det er helt stift og smør det ud i et tyndt lag  på en bageplade med bagepapir. 
     Bag det i ovnen ved 120 grader indtil det er helt tørt.  

Mandler på vej i ovnen

4)      Smelt den hvide chokolade i vandbad. Kog sukker og vand sammen. Lige før det begynder at brune piskes den smeltede hvide chokolade i sukkerlagen. Pisk herefter indtil massen krystalliserer.

5)      Vand, sukker og evt. vanilje koges sammen indtil sukkeret er opløst. Hældes over brombærrene mens lagen er varm.  

Når der laves en kugle af isen skal den rulles i knust marengs som er blandet med den krystalliserede hvide chokolade. 

Anret en flot snebold på den ønskede tallerken :o) 

Velbekomme :o)   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar