Så er vi kommet til den 4.og sidste servering fra min fødselsdags. Dette måtte bliver noget med en heftig omgang chokolade som skulle udgøre desserten. En utrolig lækker chokolade dessertkage.
En super afslutning på en dejlig fødselsdagsmenu.
Tak for en dejlig fødselsdag til alle som var med til at fejre den. Jeg havde en fantastisk dag, og gik glad og taknemmelig i seng.
Denne opskrift er ikke min egen, men jeg har lånt den fra Price invitere på DR. Anita Klemmensen står bag denne opskrift. Tak for lån Anita.
150 g sukker
80 g æggehvide
30 g flormelis
400 g mælkechokolade
Chokoladeglasur
100 g mørk chokolade (70 pct.)
Mandelmel og sukker blandes sammen. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en stiv masse. Vend de 2 masser sammen og smør det ud på bagepapir i den ønskede størrelse. Bag bunden ved 170°C i ca. 15 minutter og køl den af bagefter.
Chokolade-nougatcreme med krokant
Hasselnødder hakkes fint og ristes gyldne på en tør pande. Pas på med varmen, de skal ikke være sorte. Drys flormelissen henover, og lad det karamellisere. Skær nougaten i små tern. Smelt chokoladen over vandbad og smelt herefter nougaten ned i chokoladen. Rør de sprøde og gyldne hasselnødder i massen. Smør massen på mandelbunden og lad laget sætte sig på bunden.
Chokolademousse
Pisk 2 dl af fløden til blød skum. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kog de sidste 2 dl fløde op og kom rør det stille i den smeltede chokolade. Når massen er "fingerlun", kan den piskede fløde vendes i. Moussen støbes oven på nougatlaget på kagen.
Glasur
Hak chokoladen i små stykker. Kog fløde, sukker og kakao op. Hæld den varme fløde over chokoladen under kraftig omrøring. Brug gerne et piskeris. Sigt glasuren oven på kagen når mousse laget har sat sig helt. Kagen skal være helt kold, inden formen kan tages af. Lad den gerne stå minimum 4 timer på køl.
Anretning
Servér kagen som den er i hel tilstand. Pynt af med lidt rød skovsyre eller tørret frugter.
En super afslutning på en dejlig fødselsdagsmenu.
Tak for en dejlig fødselsdag til alle som var med til at fejre den. Jeg havde en fantastisk dag, og gik glad og taknemmelig i seng.
Superlækker chokolade dessert-kage |
Denne opskrift er ikke min egen, men jeg har lånt den fra Price invitere på DR. Anita Klemmensen står bag denne opskrift. Tak for lån Anita.
Mandelbund
150 g mandelmel 150 g sukker
80 g æggehvide
30 g flormelis
Chokolade-nougatcreme med krokant
100 g blød nougat
50 g mørk chokolade
200 g hasselnødder (uden hinder)
2 spsk. flormelis
Chokolademousse
4 dl piskefløde 400 g mælkechokolade
Chokoladeglasur
100 g mørk chokolade (70 pct.)
75 g sukker
250 g piskefløde
50 g kakao
Fremgangsmåde
Mandelmel og sukker blandes sammen. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en stiv masse. Vend de 2 masser sammen og smør det ud på bagepapir i den ønskede størrelse. Bag bunden ved 170°C i ca. 15 minutter og køl den af bagefter.
Chokolade-nougatcreme med krokant
Hasselnødder hakkes fint og ristes gyldne på en tør pande. Pas på med varmen, de skal ikke være sorte. Drys flormelissen henover, og lad det karamellisere. Skær nougaten i små tern. Smelt chokoladen over vandbad og smelt herefter nougaten ned i chokoladen. Rør de sprøde og gyldne hasselnødder i massen. Smør massen på mandelbunden og lad laget sætte sig på bunden.
Chokolademousse
Pisk 2 dl af fløden til blød skum. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kog de sidste 2 dl fløde op og kom rør det stille i den smeltede chokolade. Når massen er "fingerlun", kan den piskede fløde vendes i. Moussen støbes oven på nougatlaget på kagen.
Glasur
Hak chokoladen i små stykker. Kog fløde, sukker og kakao op. Hæld den varme fløde over chokoladen under kraftig omrøring. Brug gerne et piskeris. Sigt glasuren oven på kagen når mousse laget har sat sig helt. Kagen skal være helt kold, inden formen kan tages af. Lad den gerne stå minimum 4 timer på køl.
Anretning
Servér kagen som den er i hel tilstand. Pynt af med lidt rød skovsyre eller tørret frugter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar