onsdag den 26. december 2018

Svinekæber med rødbede og persillerod i ovn - Lillejuleaften hos kokken

Så er det jul! Kokken er gået i køkkenet og er i gang med de store forberedelser til de næste par dage. 
Aftenens 2-retters menu skal selvfølgelige gøres klar. Samtidig vil jeg lige lave lidt til i morgen også, når nu jeg alligevel er i køkkenet... Nå, men den 23. december, Grete og HK kommer til middag, så det bliver bare hyggeligt. 

Dagens menu som følger:

Svinekæber - Persillerødder - Grønkål




Derefter... 

Mississippi Mud Pie  

Lad os starte med svinekæberne. 

Ingredienser
800 gram svinekæber 
1 dl. rødvin/balsamico
1 løg
2 fed hvidløg
Rosmarinkvist  
2 laurbærblade 
1-2 gulerødder

500 gram persillerødder
300 gram rødbeder
lidt olivenolie
Salt og peber

En stor håndfuld finthakket grønkål
1/8 rødkål 
Æbleeddike
1 tsk akacie honning eller
Oliven olie
2 æbler

Fremgangsmåde
Svinekæber
Fjern de værste sener fra svinekøberne. Lad dem brune godt af i en varm gryde med lidt olie. Tilsæt derefter vin og balsamico og lad det reducere et kort øjeblik. 

Skær løget midt igennem og kom i gryden sammen med hvidløg og rosmarin. Hæld vand over, så det kun lige dækker svinekæberne. Krydr med salt, peber og et par laurbærblade.  

Lad det simre i 80 minutter og tjek hvor møre kæberne er blevet. Måske de skal have lidt længere tid, de skal være helt møre. 

Når svinekæberne er møre tages de op af gryden. Sigt saucen og lad den reducere en smule. Snit gulerødderne i små tern og kom i saucen. Smag til med soja og friskhakket timian. Jævn saucen til den ønskede konsistens. 

Servér svinekæberne i saucen. 

Rødbede/persillerødder i ovn
Persillerødder vaskes godt og skæres i tynde stave. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber.

Rødbeder skrælles og skæres i tynde stave.
Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber.

Rødderne bages hver for sig i ovnen ved 220 grader i 30-35 minutter. Vend dem gerne sammen ved servering, det ser flot ud.  

Kålsalat  med æbler
Skær æblerne ud i 8-12 både og fjern kernehuset. Jeg har en dehydrator, hvor jeg gav dem 6 timer ved 57 grader. Du kan også lave dem i ovnen. Læg dem på en plade og lad dem tørre så længe du ønsker. Efter 6 timer er de stadig med bid i midten. 



Rødkål snittes fint og vendes med æbleeddike, honning, salt og peber. Lad det gerne stå på køkkenbordet en time inden du blander det med grønkål.

Bland nu den finthakkede grønkål sammen med rødkålen og vend æbler og olivenolie i. Giv den lidt mere salt hvis nødvendigt.

Så er det spisetid.  
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar