søndag den 13. marts 2016

Fødselsdagsmiddag - To gange chokolade og karamel i marmeladeglas!

Så er vi kommet til desserten fra min fødselsdagsmiddag. Efter to gode retter med brød og dippe dip er vi ved at være godt mætte. 

Der blev serveret en enkelt tallerken til hver, men der var fri opfyldning i køkkenet. Ikke noget med fade rundt om bordet. Gæsterne tager selv i køkkenet. Vi kører den afslappede stil lige dér! 

Inden opskriften på den lækre dessert kommer et overblik over aftenens menu.

Brombærgravad laks & fennikel 

Flap meat & løg 

Chokolade & karamel

Lad os springe til desserten.

Chokolade & karamel
Mørk og hvid chokolade mousse anrettet på dulce de leche, serveret i marmelade glas! 
lækker og enkel dessert!
Ingredienser - giver 16-20 små portioner i 250 ml. marmeladeglas
2 ds. kondenseret mælk
300 gram mørk chokolade 60%
300 gram hvid chokolade
200 gram smør
4 stk. æggeblommer
100 gram flormelis
1 l. piskefløde
 
Fremgangsmåde
1) Kog den kondenserede mælk i 3 timer. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad den køle helt af inden du åbner den
 
2) Smelt 300 gram mørk chokolade, pisk derefter smør i chokolade.

3) Tilsæt 2 æggeblommer og 50 gram flormelis.

4) Pisk 5 dl. piskefløde i massen. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose.

Gentag processen med hvid chokolade. 

5) Kom et tyndt lag kondenseret mælk i bunden af glasset. 

6) Nu skal du sprøjte en lille top af begge chokolader i bunden af marmelade glasset. Sæt låg på og stil dem i køleskab indtil du skal servere dem. 

Så er desserten klar
 Jeg dryssede lidt ristede hasselnødder og rød havesyre på toppen inden jeg serverede dem. 

Så er der gang i den!
Mine små hjælpere :o)

Det er bare hyggeligt det her :o)  Der er meget, som skal laves, når kokken holder fødselsdag, så det er rigtig godt med lidt hjælp i køkkenet.     
   

2 kommentarer:

  1. supersmart måde at servere desserten - den vil jeg huske :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er bare fiks og dejlig nemt. Af med låg, drysse drysse med lidt pynt og klar til at servere :o)

      Slet