lørdag den 31. marts 2012

Risotto - Grød til aften.. jo jo, det kan man godt!

Vi kører den fuldt ud i aften. Grød til aftensmaden.. jo, det er bare rigtig lækkert, når det er risotto, så er det intet problem.

Jeg havde to små rester af risotto ris og perlebyg. Så tænkte jeg, at dem blander vi da lige sammen, for det ville da være lækkert. Perlybyg kan nemlig også bruges til risotto, uden problem.  

Risotto - Kartofler - Gulerødder - Broccoli

Fyldig risotto med kartofler og gulerødder. Toppet med blancerede buketter af broccoli og saltmandler. 





Ingredienser:  - 3 personer -

100 G. Risotto ris
50 G. Perlebyg
70 G. Løg
3 fed Hvidløg
Smør
Olivenolie
Grønsagsbouillon
200 G. Kartofler
150 G. Gulerødder

1/4 stk. Broccoli
1 stk. Rødløg (mellemstort)
Saltmandler
Purløg


Fremgangsmåde:

1) Alle grøntsagerne klargøres.


Så er grøntsagerne klar til risottoen.

Løg og hvidløg snittes fint.
Kartofler og gulerødder skrælles og snittes i julienne (tændstikstørrelse)
Broccoli skæres i små buketter.
Rødløg skæres i både.

2) Risene skylles grundigt under koldt vand (Der kan være urenheder i risene. Der er også altid risstøv i poserne, som kan gøre risottoen lidt "grumset", så derfor skylles risene).

3) Løgene sauteres i olie og smør. Kom risene i gryden og lad dem sautere til de bliver "klare". Tilsæt grønsagsboullion lidt af gangen og rør jævnligt i risene. Risene skal koge 30-40 min. alt efter hvilken slags/mærke det er .

4) Efter 20 min.tilsættes de fintsnittede gulerødder og kartofler. Husk at blive ved med at tilføre væske, så længe risene suger og ikke er helt møre.

5) Rødløg smøres med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Steges i ovnen 15-20 min. ved 185 grader.

6) Broccoli blanceres.

Når risottoen, rødløg og broccoli er klar, så kan vi spise.

Jeg anrettede det i store dybe tallerkner. En god portion risotto i midten af tallerknen, toppet op med broccoli, rødløg og frisk purløg i 5 cm lange stykker.
Dekorer evt. med lidt hakkede saltmandler til sidst. Ristede græskarkerner kan også bruges.

Kokkens tips: Det er også lækkert at komme lidt hvidvin i risottoen. Den skal så i, lige efter risene er sauterede "klare".


Ingen kommentarer:

Send en kommentar