onsdag den 4. april 2012

Jordskokker & Tigerrejer

Bondemanden har gravet en masse jordskokker op, og han var så flink at sende en spand med mig hjem :o)

Så efter de er vasket og skrubbet så kan jeg tage dem med i køkkenet.. chop chop... vupti lige i gryden. Mums, det bliver bare lækkert det her.

Jordskokker & Tigerrejer 
Cremet jordskokkesuppe serveret med ristede tigerrejer og blæksprutte. Anrettet med grønne bønner, rød peberfrugt og citronolie. 

Suppen er serveret!

Jordskokkesuppe og ristede tigerrejer


Ingredienser: - 3 personer -
500 G. Jordskokker
80 G. Løg
3 fed Hvidløg
5 dl. Mælk
1 stk. Citron
Salt & Peber

21 stk. Tigerrejer
2 stk. Blæksprutterør
½ stk. Rød peberfrugt
1 håndfuld Grønne bønner
Olivenolie
Citronolie

Fremgangsmåde:

1) Jordskokkerne skrubbes grundigt og skæres i grove stykker. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
Det hele kommes i en gryde og dækkes med mælk.
Koges møre og blendes til en lind masse.

2) Lad suppen stå på komfuret ved lav varme. Tilsæt lidt grøntsagsbouillon og saften fra en halv citron samt salt og peber. Lad det småsimre et par minutter og smag. Mangler den mere salt, citron eller bouillon??

3) Tigerrejerne pilles og tarmen pilles ud ved at skære dem op i ryggen med en urtekniv. Steges på en varm pande med olivenolie, hvidløg, salt og peber.

4) Blæksprutterør skæres i tynde ringe. Steges i sidste minut inden servering. Panden skal være rigtig godt varm. Kom blæksprutter på. Lad panden stå på varmen og ryst den lidt. Tilsæt saft fra ½ citron, salt og peber.  De skal kun stege 1 min. på en varm pande ellers bliver de seje som gummi!

5) Peberfrugt skylles og skæres i små tern.

6) Grønne bønner skylles og skæres i halve. Blanceres lige inden servering.

Nu skal vi snart spise :o)

Tigerrejer, blæksprutterør, grønne bønner og rød peberfrugt i tern vendes forsigtigt sammen.
Anrettes på tallerken sammen med suppen i en lille skål.

Pynt med lidt citrontimian. Dild eller kørvel vil også fungere rigtig godt som pynt, hvis det er det, som du har i haven ;o) 

God appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar