mandag den 5. marts 2012

Fødselsdagsservering nr. 3 - Poussin på kikærter!

Har hørt, at svigermor venter på chokoladedesserten fra familiefødselsdagen... :o) ja, den kommer som nr 4. Først skal vi lige igennem hovedretten.

Poussin på kikærter.. jo det lyder lidt skørt med rigtig nok. Poussin anrettet på kikærter. Så ikke fordi den har spist for mange af de små lækre og velsmagende ærter.  

Poussin - Kikærter - Blå kartofler - Vanilje

Stegt poussin serveret på kikærter, karameliserede jordskokker, blå kartofler og sauce af vanilje og koriander.


Poussin på kikærter i ledsagelse af jordskokker og lækker sauce.
Lars anretter hovedretten til fødselsdagen.


Ingredienser: - 6 pers - som ret i menuen.
3 stk. Poussiner
100 G. kikærter
Persille
600 G. Jordskokker
7 stk. Blå kartofler (mellemstr.)
2 stk. Gulerødder (mellemstr.)
Frissé salat (til pynt)
Evt. frisk kørvel til pynt.

Hønsefond
20 stk. Hele korianderfrø
½ Vaniljestang

Fremgangsmåde:

1) Poussiner parteres som en kylling. Lårene skæres af. Ryggen skæres af, så de to brystfileter sidder sammen. Ryggen kan evt. skæres fra og bruges til fond.

Når poussinen er stegt og skal anrettes skæres de to brystfileter igennem, så hvert bryst stadig sidder på benet. 

Hvis du vil lave fond skal den gerne koge nogle timer. Men ben fra poussiner er der ikke så meget kraft i. Så hvis de bare koger en times tid med lidt urter, så er kraften kommet ud. Smid evt. en hønseboullion terning i fonden, så bliver smagen lidt kraftigere. Når rigtig fond og boullion blandes sammen får det en bedre og mere rigtig smag.

2)  Kogemanual til Kikærterne:

A) Lægges i blød i vand ca 12 timer.
B) Koges i nyt vand med timian, rosmarin, laurbærblad, hvidløg, løg, salt og peber. Kikærterne skal koge ca 35 min. Lad dem stå i lagen indtil de skal serveres.
C) Når kikærterne skal serveres sigtes lagen fra og de smages til med en god håndfuld hakket persille. Hvis du elsker spidskommen - som jeg gør.. ja, så er det også meget lækkert sammen med kikærter.

3) Jordskokker skylles grundigt. Bages i ovn med honning og smør, ved 225º til de er gyldne og møre. 

4) De blå kartofler steges i ovnen ved 185º. Krydres med olivenolie, salt og peber.

5) Gulerødder skrælles og skæres ud i skæve "klodser". Steges i ovn ved 185º sammen med olivenolie, spidskommen, salt og peber.

6) Frissé skylles og plukkes i små stykker.

7) Lækker sauce: Fonden sigtes og kommes tilbage i gryden. Timian og hele korianderfrø kommes i gryden. Vaniljestang flækkes og kornene skrabes ud. Både vaniljestang og korn kommes i gryden.

Når der skal anrettes kommes kikærter i bunden af fadet/tallerkenen. Jordskokker, gulerødder, blå kartofler og poussin lægges rundt på fadet. Til sidst pyntes af med frissé og frisk kørvel.

Saucen dryppes med rolig hånd ud på tallerknen. Hvis du anretter på fad kan saucen serveres on the side.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar