fredag den 15. juni 2012

Restaurantanmeldelse - Med vennerne på Restaurant Dauphine, Århus.


Forude venter en dejlig aften sammen med vennerne. Vi er en venneflok på 7, som denne fredag aften er taget en tur i byen for at spise sammen.
Anledningen var ... øh.. okay sandheden er, at der ikke er nogen specifik anledning. Men fordi vi bare er i godt selskab, når vi er sammen. Derfor!

På en aften hvor vi skulle fejre os selv, var valget faldet på restaurant Dauphine.
Vi havde et godt bord lige ved vinduet, med udsigt til frederiksgade.

Fakler lige udenfor vinduet - ja det er hygge!

Lad os sætte ordentlig igang med et rigtig glas champagne :o) Så er stilen ligesom lagt.

Lidt efter vi havde fået vores pre dinner drink kom der lidt snacks på bordet i form af
sprød stegt pasta og popaduns.

Rejer - Kartoffel - Rug

Kartoffelmad med æg og rejer :o) ala Dauphine

Aftenens første ret var Dauphines udgave af kartoffelmad på rugbrød. Retten var bygget op om et lille stykke sprødt rugbrød, hvorpå der var små skiver af kartofler, små rejer og karse på toppen. Ved siden af lå et halvt vagtelæg og sprøde bacontern.

En lille og delikat ret. Vi spiste først kl 19.30, så alle mand var blevet godt sultne... så denne lille hapser var væk efter få minutter. Men lækker det var den.

Retten havde en fin smag og var anrettet flot, men lidt mere af den grønne urteolie ville efter min mening have hævet retten en del, og fået de forskellige ingredienser til at blive en enhed.


Hornfisk - Agurk - kål
Lækker Hornfisk med rug, dansk spidskål og agurk.

Hornfisk vendt i rugmel og stegt sprød på skindet. Serveret med syltede agurk  og dampet spidskål. 

Pigerne blev hurtigt enige om, at denne ret var helt i top. Lækker hornfisk i rugmel.. :o) pigerne var vilde, og så synes vi drenge jo også bare, at det var skønt.

Simon spiser lækker hornfisk.


Foie gras - Hvide asparges - Frilandsgris

Svinekæber - foie gras - hvide asparges

Braisseret svinekæbe og ristet foie gras. Anrettet med hvide asparges, brændt purløgscreme og purløgsblomster.

Purløgsblomster er bare så dekorative, en sart lilla farve, og så fine og delikate. Love it! Når man som jeg elsker svinekæber og purløg, og samtidig er gode venner med foie gras, så er denne ret som at være i gode venners selskab. Det var lige præcis det vi var denne aften.
Meget lækker ret denne her. Kan jeg godt bestille en mere af den?

Dansk majshane - Grønne asparges - Fennikel - Estargon

Majshane - estragon sauce - spæde grøntsager.

Unghanen blev serveret som ballontine. Et lille stykke unghanebryst rullet ind i souffléfars. Den pæne rulle var anrettet på en ragout af unghane, dertil majroe, baby gulerødder, fennikel, samt grøn asparges.
Til sidst dekoret med hønseglace.

Aftenens hovedret var denne lækre timbale af majshane. Et stort stykke kød, måske lige i overkanten af fars omkring et lille stykke majshane... savnede lidt mere reelt kød. Et mere passende forhold mellem kød og garniture ville også have været godt. Men en fornuftig ret, som blev understøttet af en kraftig nedkogt hønsesauce tilsat hakket estragon.


Stort udvalg af oste fra nær og fjern

Diverse franske og danske oste, samt en enkelt italiensk.

8 forskellige oste blev serveret med lidt mild rødbedepuré og en abrikos.

Jeg kan rigtig godt lide ost, så det var bare lækkert. Anretningen bestod bl.a. af en dansk esrum, samt de franske oste comté og fourm ´d bert. Klassisk fransk. De fleste af ostene var der god kraft i. Dvs. at de havde lagret en rum tid :o) Det forklarer måske, hvorfor stykkerne var rimelig små.                         

Rarbarber - Marcipan - Kvan

Rabarber - Skyr is - Kvan sirup 

Små marcipankager med rabarber. Is lavet på skyr. Stegte rabarber med kvan, og hvid chokoladesejl. Dekoret med sirup af kvan, og til sidst revet marcipan.

I denne tid er det jo rabarbernes højsæson, og så skal de bruges når de er på toppen. Det bliver de lystigt i landets restauranter. Ligeledes på restaurant Dauphine. Rigtig godt tilmed.

Aftenens sidste ret var denne rarbarberanretning. Intens smag af rarbarber og marcipan. Marcipankagerne gjorde ikke det helt store for tallerknen, efter min mening. Den grønne sirup af Kvan gav en rigtig god balance til desserten. Anretningen kunne godt have været lidt mere skarp.. når man sammenligner med aftenens øvrige retter, som holdt et højt niveau.

Hygge med vennerne på Dauphine.

Da klokken havde rundet 23.00 var det tid til, at vi skulle videre.. Det mente vores tjener i hvert fald! Vi var da også så småt ved at være klar...  

Aftenens afregning så således ud.

4 x 6 retter
3 x 5 retter
3 flasker vin (bla. nogle gode tyske vine - Love german wine - 
diverse drikke til de gravide..

5600 kr. for 7 personer. Jo, det er en rimelig pris for at spise på en af de bedre restauranter i Århus.

Tak til Dauphine for en dejlig aften.

Beklager kvaliteten af billederne i denne anmeldelse. Det var mit kompakt kamera jeg havde med denne aften. Og da lyset så småt forsvandt var det svære vilkår for mit kamera.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar