onsdag den 11. juli 2012

Kammuslingen & de sidste hvide aspages.


Jeg har i den forgangne weekend været i køkkenet med Rasmus Vinther. Vi lavede denne lækre 4-retters gourmet menu.

Nogle af elementerne har jeg tidligere brugt på bloggen, så de kommer ikke alle med. Men jeg har lavet et link til indlægget med samme ret. Her er aftenens menu, som den så ud. 

Inden den første ret kom på bordet serverede jeg durumbrød og saltmandler


1. ret: Kammusling & hvide asparges 

2. ret: Poussin vs mynte & chokolade 70%

3. ret: Lam - Sherry & brombær

4. ret: Jordbær & Vanilje


Vi startede aftenen med denne friske sommerret.


Kammusling  - Hvid asparges

Ristet kammusling i kombination af friske krydderurter og cremet suppe af hvid asparges og kokos.

Ristet kammusling - Hvid asparges shot - Spansk kørvel

Ingredienser: - 6 cov.

6 stk. Kammuslinger (mellemstr.)
Rogn
Dild
Kørvel (gerne spansk)
Lavendel

8 stk. hvide asparges (gem hovederne til anretning)
3 stk. porrer - kun det hvide af porren
1 glas hvidvin
1 glas tør sherry
4 dl vand (brug evt. grønsagsfond eller hønsefond - det giver kraftigere smag)
250 ml kokosmælk
Salt og peber
Evt. lidt sukker
Lidt citronsaft
Et skvæt sherry-eddike

Fremgangsmåde:

1) Skræl asparges grundigt - helt indtil den bliver blank. Kog asparges og porrer under låg i vand, hvidvin og sherry. Efter ca. 5 min. når de er møre - men stadig har lidt bid - tages de op.

2) Kom asparges og porrer i en blender, og blend med suppen fra gryden til en passende konsistens. Den skal være cremet og ikke alt for tynd. Det er muligt man ikke skal bruge al suppen. Den skal blendes meget grundigt, 2-3 minutter på højeste hastighed. Til sidst blendes kokosmælken i.

3) Smag til med mere salt og peber, evt. lidt sukker - og justér syren med citronsaft og sherryeddike.

Den skal smage kraftigt af asparges når man smager til, da den bliver mildere i smagen, når den bliver kold.

Lad suppen stå et par timer i køleskab - evt. natten over.

Serveres i et lille glas, som kan stå på tallerknen - eller lav bare din egen anretning :o)  


Anret retten som vist på billedet ovenfor. Uhh.. det er en lækkker ret. Så er vi ligesom igang.

Næste ret er poussin...

4 kommentarer:

  1. Lækkert! Og så ser det flot ud ikke mindst.

    Lavendel... er selve blomsterne mindre hidsige i smagen end bladene? Har engang stegt lam med lavendel, og det blev næsten helt uspiseligt parfumeret ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :o)

      Lavendel blomsterne er også meget parfumeret. Men jeg sagde til mine gæster at de kun skulle nippe til den fine lavendel. Så det var ikke meningen at de skulle spise hele blomsten. Men der er bare så dekoretiv og fin, synes jeg.

      Slet
  2. Det ser meget imponerende ud. Muslinger er så lækkert.

    Venlig hilsen Vila
    www.madopskrifter.info

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Jo kammuslinger kan vi ikke få for mange af.

      Slet