Nu er det igen blevet tid til Madsvinene. Det er anden og sidste gang i dette semester. Vi er i skrivende stund i en meget fremskreden maj måned. Så sommeren begynder snart at trykke sig på.
Ingredienser
Aioli
1 dl. past. Æggeblommer
Groft salt
Æbleeddike
½ tsk. fin dijonsennep
1 dl. oliven olie
5-6 dl. planteolie
3-4 fed hvidløg
Fremgangsmåde
1. ret krabbe - Mørksej - Urter
2. ret Krondyr - Blomkål
3. ret Ost - Le chef serverer ostebord!
4. ret Espresso - Hindbærparfait
5. ret Chokolade - Rabarber
2. ret Krondyr - Blomkål
3. ret Ost - Le chef serverer ostebord!
4. ret Espresso - Hindbærparfait
5. ret Chokolade - Rabarber
Krabbeklør – Mørksej - Urter
Krabbeklør serveret i ledsagelse af en sprødstegt fishcake, aioli samt sprøde urter.
Fishcake (10-15 stk. - efter hvor store du laver dem :o))
500 gram lys fisk
3 stk. forårsløg
Ingefær
1 stk. bagekartoffel
1 stk. rød peberfrugt
2 stk. æg
70 gram mel
Friskhakket estragon og bronzefennikel
500 gram lys fisk
3 stk. forårsløg
Ingefær
1 stk. bagekartoffel
1 stk. rød peberfrugt
2 stk. æg
70 gram mel
Friskhakket estragon og bronzefennikel
Krabbeklør
Sæt en stor gryde med rigelig vand på komfuret. kom et par kviste løvstikke og lidt salt i gryden. Når vandet koger skal krabbeklørene i vandet. Sluk for gryden og lad klørene stå i det varme vand 5 min. Nu skulle de være færdige. Slå skallen i stykker med bagsiden af en ske.
Så er der serveret krabbeklør! |
Fennikelsalat
1 stk. fennikel
1 stk. æble
5 stk. radiser
Krydderurter til pynt (broncefennikel – Spansk kørvel)
1 stk. fennikel
1 stk. æble
5 stk. radiser
Krydderurter til pynt (broncefennikel – Spansk kørvel)
Aioli
1 dl. past. Æggeblommer
Groft salt
Æbleeddike
½ tsk. fin dijonsennep
1 dl. oliven olie
5-6 dl. planteolie
3-4 fed hvidløg
Fremgangsmåde
mayonnaise
1) Æggeblommer piskes med salt. Tilsæt æbleeddike.
2) Tilsæt olien og
knust hvidløg lidt af gangen under konstant piskning.
3) Kom sennep i. Smag efter om der mangler salt eller evt. lidt eddike.
3) Kom sennep i. Smag efter om der mangler salt eller evt. lidt eddike.
Jeg havde en lille rest chili olie som jeg kom i mayonnaisen. Det gav
den et sundt lille kick.
Fishcakes
1) Fisken befris for ben. Bag den i ovnen ved 140 grader indtil den er færdig.
2) Snit forårsløg i fine tynde stykker. Ingefær hakkes fint.
3) Kartofler skrælles og koges. Vandet hældes fra. Moses i mindre stykker.
4) Rød peberfrugt skæres i små tern.
5) Bland nu alle ingredienserne godt sammen. Smag til med salt og peber.
6) Steges på en varm pande i lidt olie. Det er fint bare at give dem stegeskorpe på hver side, og så stege dem færdig i ovnen.
1) Fisken befris for ben. Bag den i ovnen ved 140 grader indtil den er færdig.
2) Snit forårsløg i fine tynde stykker. Ingefær hakkes fint.
3) Kartofler skrælles og koges. Vandet hældes fra. Moses i mindre stykker.
4) Rød peberfrugt skæres i små tern.
5) Bland nu alle ingredienserne godt sammen. Smag til med salt og peber.
6) Steges på en varm pande i lidt olie. Det er fint bare at give dem stegeskorpe på hver side, og så stege dem færdig i ovnen.
Fennikelsalat
1) Fennikel skæres igennem på langs og snittes i tynder stykker. Brug evt. mandolinjern, så bliver det superfint.
2) Æble skæres i kvarte, og kernehuset fjernes. Skår hver af de 4 både ud i tynde skiver.
3) Radiser snittes også i små fine stykker.
4) Bland det hele forsigtig sammen og vend lidt god olie, en lille skvis citronsaft, samt salt og peber i. Det bliver en lækker garniture til denne lækre crab dish!
1) Fennikel skæres igennem på langs og snittes i tynder stykker. Brug evt. mandolinjern, så bliver det superfint.
2) Æble skæres i kvarte, og kernehuset fjernes. Skår hver af de 4 både ud i tynde skiver.
3) Radiser snittes også i små fine stykker.
4) Bland det hele forsigtig sammen og vend lidt god olie, en lille skvis citronsaft, samt salt og peber i. Det bliver en lækker garniture til denne lækre crab dish!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar