onsdag den 1. juli 2015

Cognacsyltede Harbonero chili :o)

Skal du have chili på din con carne, i din weekendburger, eller skal du bare have lidt syltede chili på hylden i køleskabet? Ja så skal du læse videre. Jeg købte en lille pose harbonero chilier den anden dag. jeg fik pludselig chili crawings! ja den kan komme snigende, selv når man ikke er beredt! Jeg havde ikke fyldt mit lager op. Så det skulle ske snarest muligt :o) 

Cognac chili :o)

Ingredienser
harbonero chili (eller brug hvad du bedst kan lide)
1 dl. eddike
1 dl. cognac
200 gram sukke
½ vaniljestang (kornene skrabes ud)
Friske urter efter egen smag. (jeg brugte citrontimian, rosmarin og ananas-salvie)

Fremgangsmåde
1) Skyld chilierne og skær dem i kvarte. Jeg fjernede kernerne. Men dem kan du godt spise hvis du er helt skør med stærk chili :o) 

2) Eddike, cognac, sukker og friske urter kommes i en lille gryde. Vanilje stang flækkes og skrabes fri for vaniljekorn. Både vaniljestang og vaniljekorn skal i gryden. Lad det simre til alt sukker er opløst.

3) Find nogle patent glas frem. Glassene skal skoldes inden du kommer chili i. Fyld de ønskede glas med chili, og hæld eddikelagen over. 

Så kan du få chili på bordet!
 Så er der lækre cognac chili til din mad. Lad dem gerne stå et par dage inden du bruger dem. Så har de rigtig trukket smag til sig fra cognaclagen.  

Harbonero - den er stærk!

Det er virkelig gang i de harbonero chili. Så pas på derude! 

4 kommentarer:

  1. Det lyder da helt crazy med chili og cognac. Det skal helt sikkert afprøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det fungere egentlig ret godt :o) Du kan jo justere på forholdet mellem cognac og eddike hvis du er vild med cognac smagen.

      Slet
  2. Hvor lyder det spændende, det tror jeg da skal prøves. :-)

    hilsen Ellen
    Jensens-madblog.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at vi kan inspirere hinanden 😊

      Slet