torsdag den 18. juni 2015

Chokolade & Rabarber - Madsvinene 5:5 - Maj 2015

Skal du lave chokolade dessert til den kommende weekend? Ja så kunne denne kalorie bombe sætte de fleste chokoladeelskere til vægs. 

Madsvinene er ved at være i mål. Men vi skal da lige nå at sige "arh lækker og heavy dessert" :o) 

Aftenes menu ses her. 

1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter

2. ret                  Krondyr - Blomkål 
 
3. ret                  Ost - Le chef serverer ostebord 

4. ret                  Espresso - Hindbærparfait
 
5. ret                  Chokolade - Rabarber 

Lad os sætte sidste ret i gang.  

Chokolade - Rabarber
Svampet og heavy chokolade kage, serveret med syrlig rabarberkompot  

Intens og heavy  chokoladekage!


Ingredienser (en springform på 20 cm)
Base
225 gram digestive kiks
60 gram smør
60 gram mørk chokolade 57 % 

Dejen 
180 gram mørk chokolade 57 %
180 gram smør
4 stk. æg

180 gram muscovado sukker

180 ml fløde

Rabarberkompot
Rabarber
rørsukker
Mynte eller melisse til pynt

Fremgangsmåde
1)  Smelt chokolade og smør over vandbad. Tilsæt knuste digestive kiks. Fyld det i en springform med bagepapir. Pres det godt ud, så det dækker hele formen i et jævnt lag.

2)      Når du skal laven dejen starter du med at smelte chokolade og smør over et vandbad.

3)      Æg og muscovado sukker piskes tykt og cremet. Pisk fløden i dejen.

4)      Nu skal chokoladen vendes forsigtig i.

5)      Hæld dejen over kikse-chokoladebunden. Bages i ovn ved 175 grader i 35-45 minutter. Lad den afkøle lidt inden den tages ud af formen.
    
6) 
Så laver vi lige en hurtig kompot af vinrabarber. Rabarber skylles og snittes i 1 cm lange stykker. Kom rabarber i en lille gryde og tilsæt lidt rørsukker. Lad det simre 5 minutter og du har en lækker kompot af danske vinrabarber, fra egen have :o)


Så fik vi afsluttet denne omgang af Madsvinene. Herre-madklubben vender først tilbage til efteråret, men følg endelig med på bloggen - der kommer et nyt indlæg hver uge.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar