Skal du lave chokolade dessert til den kommende weekend? Ja så kunne denne kalorie bombe sætte de fleste chokoladeelskere til vægs.
Madsvinene er ved at være i mål. Men vi skal da lige nå at sige "arh lækker og heavy dessert" :o)
Aftenes menu ses her.
1. ret Krabbe - Mørksej - Urter
2. ret Krondyr - Blomkål
3. ret Ost - Le chef serverer ostebord
4. ret Espresso - Hindbærparfait
5. ret Chokolade -
Rabarber
Lad os sætte sidste ret i gang.
Chokolade - Rabarber
Svampet og heavy chokolade kage, serveret med syrlig rabarberkompot
Ingredienser (en springform på 20 cm)
6) Så laver vi lige en hurtig kompot af vinrabarber. Rabarber
skylles og snittes i 1 cm lange stykker. Kom rabarber i en lille gryde og
tilsæt lidt rørsukker. Lad det simre 5 minutter og du har en lækker kompot
af danske vinrabarber, fra egen have :o)
Så fik vi afsluttet denne omgang af Madsvinene. Herre-madklubben vender først tilbage til efteråret, men følg endelig med på bloggen - der kommer et nyt indlæg hver uge.
Madsvinene er ved at være i mål. Men vi skal da lige nå at sige "arh lækker og heavy dessert" :o)
Aftenes menu ses her.
1. ret Krabbe - Mørksej - Urter
2. ret Krondyr - Blomkål
4. ret Espresso - Hindbærparfait
Lad os sætte sidste ret i gang.
Chokolade - Rabarber
Svampet og heavy chokolade kage, serveret med syrlig rabarberkompot
Intens og heavy chokoladekage! |
Ingredienser (en springform på 20 cm)
Base
225
gram digestive kiks
60
gram smør
60
gram mørk chokolade 57 %
Dejen
Dejen
180
gram mørk chokolade 57 %
180 gram smør
4 stk. æg
180 gram smør
4 stk. æg
180
gram muscovado sukker
180
ml fløde
Rabarberkompot
Rabarber
rørsukker
rørsukker
Mynte
eller melisse til pynt
Fremgangsmåde
1) Smelt
chokolade og smør over vandbad. Tilsæt knuste digestive kiks. Fyld det i en
springform med bagepapir. Pres det godt ud, så det dækker hele formen i et jævnt
lag.
2) Når
du skal laven dejen starter du med at smelte chokolade og smør over et vandbad.
3) Æg
og muscovado sukker piskes tykt og cremet. Pisk fløden i dejen.
4) Nu
skal chokoladen vendes forsigtig i.
5) Hæld
dejen over kikse-chokoladebunden. Bages i ovn ved 175 grader i 35-45 minutter.
Lad den afkøle lidt inden den tages ud af formen.
Så fik vi afsluttet denne omgang af Madsvinene. Herre-madklubben vender først tilbage til efteråret, men følg endelig med på bloggen - der kommer et nyt indlæg hver uge.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar