tirsdag den 10. november 2015

Restaurantanmeldelse: Gastroweek på UNICO, Aarhus, 2015

Den årlige Gastroweek er netop afsluttet. Fruen og jeg selv fik passet børnene og bookede bord på restaurant UNICO, som golfklubbens restaurant i Højbjerg hedder. 

I Gastroweek er menuen lagt fast på forhånd. Så da vi skulle booke et bord havde vi kigget på alle 14 restauranter og menuen på UNICO solgte sig klart bedst i menuteksten.

Aftenen menu - Restaurant UNICO

Da vi havde sat os godt tilrette ved et hyggeligt lille bord, hvor der dog var god plads til det hele kom der en tjener med et covertbrød til os hver. Det smagte fantastisk. Brøden havde sådan en skorpe som nærmest smuldret, på den gode måde. Det var sprødt og på sammen til tilpas blødt i skopen. Indeni var brødet perfekt. 
Sammen med brødet fik vi en aioli og lidt krydderurte smør. Begge slags dip smagte kokken godt, men især aiolien. 
Utrolig lækker brød med sprød krumme!

AGERHØNE & HUMMER
Agerhøne & hummer pocheret i skaldyrsbisque
Agurk, citrus & strandens urter
"Sand & havskum"

Første fik vi serveret en lille starter med agerhøne i hummerskum. Ikke så meget hokos pokus ved denne ret, men den smagte dejligt.


VILDTCONSOMMÉ & HELLEFLYNDER
Consommé kogt på råvildt & lavvarmet helleflynder
Skovens svampe & urter
"Mudder & grene" Denne ret var jeg noget spændt på.  Hvordan ville råvildt og fisk gå sammen? kokkene havde gjort et godt stykke arbejde. Consomméen smagte rigtig godt og var tilpas kraftig til at helleflynderen kom til sin ret. Mudder og grene fungerede godt og kom frem i form af en svampepuré i bunden af tallerkenen. "Grenene" var lavet af en maltdej som var stegt sprøde i olie. Der var også lidt svampe i bunden af tallerkenen.
En super flot og dejlig ret med fine detaljer.

GRÅAND & VILD SAUCE
Gråand fra Gyllingnæs
Trøffelsauce monteret med "foie gras"
Kirsebær fra Karensminde i portvin
Sauteret majs, majsskud & spinatcreme med estragon
"Masser af græs"


Vi blev informeret om at der kunne forekomme hegl i hovedretten. Jo det er jo rigtig vildt, så god service og en ret vigtig detalje. Hvis nu der skulle sidde et hegl fast i tænderne!

Hovedretten var anrettet rigtig flot. Men jeg synes nu at det var en skam at tjeneren overhældte den fine sag med en kraftig sauce af trøffel og foie grass. Det ville være rart om man selv kunne tilpasse mængden af sauce.
Gråanden havde en snert af leversmag. Som om den havde fået et minut for meget, eller stegt ved for høj varme.  

Men små justeringer kunnen retten have været helt på niveau med resten af menuen


ARLA UNIKA OSTEBORD (4 stk)
Ostebord med Arla Unika oste
Behørigt tilbehør & svigermors gode knækbrød Jeg fik en lækker osteanretning. På bagsiden af menukortet var der15 forskellige Arla Unika oste. Man kunne så vælge 4 stk. Jeg valgte Ask, Havgus, Rød løber og Blå friser. 
Meget lækkert. Der var saftige syltede abrikos som tilbehør til osten, og "svigermors gode knækbrød" var der godt med bid i. Det var en god oplevelse at spise ost :o) 


BÆR FRA DET VILDE VESTERHAV & EGEN HONNING
Havtorn i egen honning med masser af vanilje 
Øko fraiche 48 med skovsyre og honningkaramel
"Jord & mineraler"

Fruen havde valgt dessert til den søde tand.
Jeg kiggede langt efter hende, og hendes dessert, den så lækker ud. 
Man går aldrig galt i byen med øko fraiche 48% !! Dertil havtorn i honning og vanilje. Mums, meget delikat og super lækker dessert. Fruen var glad for hendes dessert. 
Vin
Fruen fik et lækkert glas hvidvin. Hun var vældig tilfreds og kunne berette om en masse hvide ferskner og en lidt semi sød eftersmag :o) 
Lisbeth fik også et glas bobler til desserten. Tilmed på husets regning. Tjeneren mente ikke hun kunne spise den lækre dessert uden en god vin dertil! Det er da service ;o) 

Jeg selv bestilte en "køre vinmenu". Vi var jo i bil og skulle gerne kunne køre sikket hjem. Vinmenu bestod af 4 små glas vin, og kostede kun 150 kr. Der var virkelig noget for pengene. Så små var glassene heller ikke. Så der var der plus point til vores tjener (og Lisbeth kørte hjem!).

 
Konklusion:
Efter en hyggelig aften på restaurant UNICO har jeg positive tanker om golfklubbens restaurant. Super brød og gode vine. Betjeningen var også venlig og utrolig servicemindet. Alt i alt en rigtig god menu med mange fine detaljer. Så det var en god oplevelse at spise på UNICO.
UNICO er helt sikkert et besøg værd, så tjek deres menu ud næste gang du skal invitere din bedre halvdel på fin middag i byen :o) 

Gastroweek er et godt tiltag og 250,- for 3 retter. Det er billigt når man får en menu som denne aften på UNICO. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar