onsdag den 26. december 2018

Missisipi Mud Pie - 23. december hos kokken

Desserten den 23. december blev denne lækre chokoladebandit! Jeg vil sige, at der var rigeligt til 4 voksne og 3 børn. Der var også lidt til juledagene :-) Men det var også lækkert. 


Missisipi Mud Pie
Svampet chokoladekage med chokoladecreme


Ingredienser
Bund
225 gram digestive kiks
60 gram chokolade 60%
60 gram smør

Dejen 
180 gram chokolade 60%
180 gram smør
4 æg
180 gram muscovado sukker
1,5 dl fløde 

Topping
1 dl piskefløde
25 gram kakaopulver
20 gram flormelis


Fremgangsmåde
Bund
Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad.
Kiks blendes til det ligner grov rasp.  
Bland kiks og chokoladesmør sammen, og pres det ud i en smurt springform. Stil bunden på køl imens du laver dejen, så den sætter sig.

Chokoladedej
Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad.
Æg og muscovadosukker piskes indtil det er luftigt.
Vend chokoladesmør i æggeblandingen og derefter fløden.  
Hæld dejen i springformen med kiksebunden og bag den i 50-60 minutter ved 165 grader. 
Når kagen er bagt og kølet af, tages den ud af formen og sættes på et fad.

Hjælpere i køkkenet

Topping
Fløden piskes med kakaopulver og flormelis. Cremen kommes i en sprøjtepose og når kagen er kølet af dekoreres den med cremen.

Servér gerne lidt syltede bær til kagen. Det vil passe den godt.

Denne kage kan sagtens laves dagen før den skal spises.    





Ingen kommentarer:

Send en kommentar