torsdag den 10. oktober 2019

Hotelophold: Hotel Thinggaard - spa og 5-retters menu

Det er blevet tid til en lille get-away tur med fruen. Efter lidt søgen faldt vi over Hotel Thinggaard i Hurup. Her kunne vi kombinere en tur i Sydthy kurbad med en gourmet middag i hotellets restaurant samt overnatning.

Da vi ankom til hotellet blev vi modtaget med lækker chokolade og kolde drikke. Det var en god velkomst efter et par timers køretur i bil.
 

  Sydthy kurbad var en rigtig fin oplevelse. Udover de indendørs bade og forskellige tema-saunaer har de også en fin have med forskellige varme bade og en svedhytte. Kig på deres hjemmeside for mere info.

Efter nogle timer i kurbadet var vi klar til at indtage vores bord i restauranten. 

Her kommer aftenens menu:

Pocheret kulmule

Rosastegt bryst af gråand

Rosastegt krondyr 

Æblesorbet
 
Jordskokke iscreme

Der kom hurtigt brød og smør på bordet. Det var skønt, for vi var blevet godt sultne efter nogle gode timer i kurbadet. Brødet smagte godt og smørret var rørt med citron og sennepskorn. Et udmærket set at starte vores middag med. 


Pocheret Kulmule 
Savoykål, sellericreme, syltet glaskål, ristet palmekål, sprød tapioka og fiske fumét



Kulmulen var tilberedt perfekt! Super god kombination af forskellige kål og en sprød tapioka chips. Fiskesaucen gav det sidste finish til retten. 

Fruen mente at denne ret var aftenens bedste. Også en meget lækker ret må jeg sige. 

Rosastegt bryst af gråand
 
Syltet hokaido græskar, hibiscuscreme, grillede perleløg, hindbærstøv og andeglace 


En super lækker og delikat ret. Gråand stegt perfekt. Meget god sammensat ret med god kraftig sauce og aromatisk hibiscuscreme. 

Mit valg som aftenens bedste ret lander på denne ret med gråand. 

Rosastegt krondyr 
Brombærcreme, glaseret rødbede, saltbagt skalotteløg, ristede kantareller, friske brombær og vildtglace med anis 


En flot anretning, kunne vi konstatere, da hovedretten blev serveret. Krondyret var flot stegt. Der var tilpas sødme og syre og vildtglacen var tilpas dyb i smagen. Retten fungerede virkelig godt.

Vi fik serveret en skål med ristede kartofler ved siden af. Det var næsten overflødigt, men alligevel god stil.Vi havde ikke plads i maven til mange kartofler, men der skal nok være andre som tømmer kartoffelskålen.

Fruen valgte at få serveret et andet glas vin end den rødvin som blev præsenteret til retten, så hun endte op med et glas rosé. Måske hun hellere skulle have undværet, for det fungerede ikke så godt.

Æblesorbet
 
Ymer og hvid chokolade-sifon, syltet æble, skovmærkegranité, mynte på jernurt 


En meget frisk ret. Fungerede godt som mundskyller før desserten, men den blev præsenteret som en præ-dessert, derfor mener jeg at den burde have haft lidt mere dybde i smagen.

Jordskokke iscreme 
Syltet jordskok, yuzu-creme, ristet krydderkage, brændt marshmellowcreme og skovsyre




Jordskokker i dessert fungerer udmærket. Retten var også flot anrettet. Smagen var god, men jeg synes at der manglede noget syre i retten for at balancere den. Det var meget sødt i sødt. 

Vi rejste os mætte og tilfredse fra bordet. Maden var super og vinen passede godt til menuen. De første 3 retter var super lækre, både anretning og smag var i top. De sidste 2 retter kunne med få midler have været oppe på niveau med de første 3 retter. 

Servicen levede desværre ikke helt op til de flotte anretninger som kom fra kokkene i køkkenet. Retterne blev præsenteret fint, men da vi et par gange spurgte ind til enkelte elementer i retterne savnede vi lidt, at der blev opsøgt viden hos eksempelvis kokkene i stedet for gætterier.

Tak for en fornøjelig aften.

Opholdet blev sluttet af med et lækkert morgenbord. Kaffe på kanden og dejligt brød, oste, skyr/yoghurt med bærkompot og meget andet godt. Så vigtigt at morgenmaden er i orden. Det var den helt klart her på Hotel Thinggaard.  
Hotel Thinggaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar