lørdag den 19. oktober 2019

Risotto med urtepesto, grillede svampe og aubergine

Vi har aftalt herhjemme, at børnene kan have deres egen maddag. Så kan de komme med gode forslag til aftensmaden og være med til at lave den. 

For nylig foreslog min ældste dreng, at vi skulle have risotto. Jeg havde lavet det for nogle uger siden og det kunne han bare godt lide :-) Jamen det ville jeg da meget gerne lave sammen med ham. 

Svamperisotto med grillet aubergine og urtepesto



Ingredienser - 4 personer
250 gram risotto ris
1 stk. løg
2 fed hvidløg
Smør til at sautere risene i
Planteolie 
½ dl. hvidvin (kan undlades hvis du ikke har en åben vin)
Ca. 1 l. hønsebouillon 
Parmesanost  

2 stk aubergine
4 stk portobellosvampe

Urtepesto

Har du friske urter til at pynte retten af med er det bonus.
Servér evt. ristet rugbrød til. Det er altid et hit herhjemme. 

Fremgangsmåde

1) Løgene snittes fint og sauteres i olie og smør. Kom risene i gryden og lad dem sautere til de bliver "klare". Det er nu du skal hælde vinen i gryden. Tilsæt nu hønsebouillon lidt af gangen og rør jævnligt i risene. Risene skal simre ca. 20-25 min. 

2) Når risene er møre og risottoen har den rette konsistens vender du revet parmesanost i og rører et par gange. Risottoen skal være som grød der flyder ud på tallerknen, så spis gerne af en dyb tallerken. 

3) Aubergine skæres i skiver af 1-2 cm. Portobello skæres i halve. Smør lidt olie på og krydr med salt og peber. Du kan også lave en lækker rosmarinolie og marinere med. Det ville passe godt til. 

Aubergine og portobello grilles på en supervarm grillpande, eller på den udendørs grill. De skal have nogle minutter på hver side, indtil de har fået gode grillstriber og er godt møre. 



 Hvis du ønsker at have svampe i risottoen kan du tage nogle markchampignon, som skæres i kvarte, og tilsætte dem sammen med løgene.  

Velbekomme 


Den mindste var også vild med risottoen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar