mandag den 15. juli 2013

Restaurantanmeldelse: Det gamle mejeri på Vilhelmsborg

35 år.. :o) Det var for nylig min fødselsdag. Det skulle selvfølgelig fejres. Jeg plejer gerne at invitere en flok venner og familie til en lækker menu med vin. Men pga. midlertidig bolig, minialt med køkken og nylig familie forøgelse blev den ordning skippet i år. I stedet inviterede jeg fruen på frokost.

Valget faldt på Det Gamle Mejeri som ligger på Vilhelmsborg, lige uden for Aarhus.

Jeg valgte den tre retters menu og fruen hoppede på en frokostanretning, som bestod af to serveringer. Så på den måde fik vi prøvet lidt af hver.


Lunt brød & smør 


Forret:


 
 
 


Min forret var en flot anrettet tallerken med utrolig lækker laks, sprøde kinaradiser, små spæde frissé salater, revet økologisk citronskal samt persille olie. Til sidst var der drysset brændt porre støv over retten. Jo den var rigtig god, og anretningen sad hvor den skulle.
Fruens første servering var en klassisk marineret hvid sild med karry creme. Dertil blev serveret et stykke rugbrød som var rimelig sprød. Her havde et stykke friskbagt rugbrød passet bedre, efter vores stil.

Hovedret:

 Min hovedret var et stykke perfekt stegt unghane bryst. Terrine lavet af confit af lår.. meget meget lækker... det vil jeg gerne have mere af!
I bunden lå en fin puré af knoldselleri, lækre skorzonerødder som var tilberedt perfekt, så der stadig var lidt bid i dem. En anden lækker garniture var pickles persillerod med hele sennepsfrø. Retten var garneret med salvie sauce, brændt skorzonerod samt frisk karse.

Jeg kan kun sige, at denne ret var afbalanceret, super afstemt med smag, konsistens og friskhed. Ros til kokken for denne ret! Hovedretter kan ellers godt være svære at sætte helt rigtig sammen. Men ikke for kokken på Det gamle mejeri.Torsk Unghane Italiensk pølse

Fruens hovedret var en flot anretning med unghanebryst, lækre italienske pølser med oliven, langtidsbagt torskefilet med creme af rygeost samt kinaradiser. Et par gode og velsmagende oste var sidste element i anretningen .

En fin anretning.    

Dessert:


Chokolade Ananas Kørvel


Kaffe og chokolade... så kan man da ikke gå helt galt i byen. Elementvis var der noget i desserten som spillede og smagte mig godt. God mørk chokoladeparfait, lækre braiserede ananas. Granité af kørvel var også udmærket. Men der lå et, efter min mening, alt for tykt lag kakaostøv.. det smagte nu mest af tør brændt chokoladekage.. Det synes jeg var lidt for dominerende...
   
Sidste element på tallerkenen var en creme anglaise. Den var som den skulle  være, med smag af vanilje.


Min konklusion efter en dejlig frokost på Det Gamle Mejeri ved Vilhelmsborg:


Jeg havde glædet mig til frokost på Det gamle mejeri. Vi kunne tilmed have vores lille pige med, hun var bare 10 dage gammel, ingen problem sagde den meget flinke tjener. Det er god service.

Jeg vil sige, at min hovedret med unghanebryst var dagens højdepunkt. Den ret sad lige i skabet. Lidt ujævnheder i desserten. Men ellers en frokost af de bedre. Super service. Lækkert brød, det mestrer de også på Det gamle mejeri.
Så jeg giver en anbefaling med på vejen. Tror nu heller ikke det er sidste gang jeg kommer på Det gamle mejeri.    

Skal du ud at spise i weekenden.. så ring til Det gamle mejeri og bestil bord, inden din nabo gør det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar