fredag den 2. august 2013

Poussin - Madsvinene 2:3 - Okt 2012

Så er Madsvinene kommet til hovedretten. Denne omgang er fra oktober udgaven.
Der har været travlt på redaktionen, så derfor kommer den først ud nu, bedre sent end aldrig, siger et gammelt ordsprog.

Jan havde valgt at lege med poussiner denne aften. Vi kigger ham over skulderen og venter spændt på resultatet.

Fotografen havde glemt kamera.. derfor mobilbilleder, beklager.


Hovedret


Poussin - Madeira - Gulerødder - Pancetta
Stegt poussin i ledsagelse af gulerødder, madeirajus og sprød pancetta.

Poussin - Pancetta - Gule gulerødder


Ingredienser: -6 cov.-

3 stk. Poussiner

10 skiver Pancetta

2 dl. Madeira
2 dl. Mørk balsamico
300 G. sukker
200 G. Blå Kartofler
8 stk. Gulerødder (div. farver)
100 G. Hvid chokolade
Vanilje
Evt. Saffron
Citrontimian


Fremgangsmåde:

1) Poussiner ordnes efter demo af Le Chef. Det er ligesom med kyllinger. Steges i ovn med olivenolie og citrontimian. 200 grader i 10-12 min.

2) Pancetta i tynde skiver steges sprøde på en plade i ovnen.

3) Mørk balsamico og madeira kommes i en gryde med ca. 300 g. sukker.

4) Blå kartofler vaskes grundigt og steges i ovn med olivenolie, salt og peber. 200 grader i ca. 15 min.

5) Gulerødder skrælles og skæres i pæne lækre stykker. Smøres med olivenolie og krydres med hele korianderfrø, salt og peber. Steges i ovn ved 200 grader i 15-20 min.

6) De hvide gulerødder skrælles og koges i mælk med en ½ flækket vaniljestang.

7) Når gulerødderne er møre tages de op af mælken og blendes til en fin puré. Tilsæt evt. lidt af mælken. Til sidst vendes finthakket hvid chokolade i den varme puré.

Saffron… jo det kunne også være lækkert i denne lækre puré. Så skal det bare i, mens gulerødderne koger.  


Anretning:
Puréen anrettes som an fed streg i bunden af tallerkenen. Poussinen og gulerødder samt blå kartofler anrettes på en linje ovenpå puréen. Pyntes med citrontimian og evt. lidt spansk kørvel.

Et par gulerodsbånd ville også gøre tricket på denne fine ret. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar