Så er Madsvinene kommet til hovedretten. Denne omgang er fra oktober udgaven.
Der har været travlt på redaktionen, så derfor kommer den først ud nu, bedre sent end aldrig, siger et gammelt ordsprog.
Jan havde valgt at lege med poussiner denne aften. Vi kigger ham over skulderen og venter spændt på resultatet.
Fotografen havde glemt kamera.. derfor mobilbilleder, beklager.
3 stk. Poussiner
1) Poussiner ordnes efter demo af Le Chef. Det er ligesom med kyllinger. Steges i ovn med olivenolie og citrontimian. 200 grader i 10-12 min.
2) Pancetta i tynde skiver steges sprøde på en plade i ovnen.
4) Blå kartofler vaskes grundigt og steges i ovn med olivenolie, salt og peber. 200 grader i ca. 15 min.
6) De hvide gulerødder skrælles og koges i mælk med en ½ flækket vaniljestang.
Der har været travlt på redaktionen, så derfor kommer den først ud nu, bedre sent end aldrig, siger et gammelt ordsprog.
Jan havde valgt at lege med poussiner denne aften. Vi kigger ham over skulderen og venter spændt på resultatet.
Fotografen havde glemt kamera.. derfor mobilbilleder, beklager.
Hovedret
Poussin - Madeira - Gulerødder - Pancetta
Stegt poussin i ledsagelse af gulerødder, madeirajus og sprød pancetta.
Ingredienser: -6 cov.-
3 stk. Poussiner
10 skiver Pancetta
2 dl. Madeira
2 dl. Mørk
balsamico
300 G. sukker
200 G. Blå
Kartofler
8 stk. Gulerødder
(div. farver)
100 G. Hvid
chokolade
Vanilje
Evt. Saffron
Citrontimian
Fremgangsmåde:
1) Poussiner ordnes efter demo af Le Chef. Det er ligesom med kyllinger. Steges i ovn med olivenolie og citrontimian. 200 grader i 10-12 min.
2) Pancetta i tynde skiver steges sprøde på en plade i ovnen.
3) Mørk balsamico og madeira kommes i
en gryde med ca. 300 g. sukker.
4) Blå kartofler vaskes grundigt og steges i ovn med olivenolie, salt og peber. 200 grader i ca. 15 min.
5) Gulerødder skrælles og skæres i pæne
lækre stykker. Smøres med olivenolie og krydres med hele korianderfrø, salt og
peber. Steges i ovn ved 200 grader i 15-20 min.
6) De hvide gulerødder skrælles og koges i mælk med en ½ flækket vaniljestang.
7) Når gulerødderne er møre tages de op
af mælken og blendes til en fin puré. Tilsæt evt. lidt af mælken. Til sidst
vendes finthakket hvid chokolade i den varme puré.
Saffron… jo
det kunne også være lækkert i denne lækre puré. Så skal det bare i, mens
gulerødderne koger.
Anretning:
Puréen
anrettes som an fed streg i bunden af tallerkenen. Poussinen og gulerødder samt blå
kartofler anrettes på en linje ovenpå puréen. Pyntes med citrontimian og evt.
lidt spansk kørvel.
Et par
gulerodsbånd ville også gøre tricket på denne fine ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar