Hovedret
Kalvetunge - Asparges -
Linser
Kalvetunge - Beluga linser - Asparges |
Kalvetunge - Hjulkrone |
Ingredienser: 4 pers.
Kalvetunge
250 G. Beluga
linser60 G. Edamame bønner
6 stk. Grønne asparges
4 stk. Hvide asparges
3 stk. Radiser
Hjulkrone
Spansk kørvel
Fremgangsmåde:
1) Kalvetunge
koges i 2-3 timer i letsaltet vand med diverse urter. Lad den ligge i kogelagen, mens den køler af.
Når den er afkølet kan den tykke hvide hinde trækkes af kalvetungen. Det kan godt være lidt besværligt, så brug evt. en urtekniv til at løsne den, hvor den sidder godt fast.
Når den er afkølet kan den tykke hvide hinde trækkes af kalvetungen. Det kan godt være lidt besværligt, så brug evt. en urtekniv til at løsne den, hvor den sidder godt fast.
Færdigkogt kalvetunge. |
Når kalvetungen er helt kold skal den skæres i tynde skiver som pænt kan anrettes på tallerkenen.
Kalvetunge klar til at blive skåret ud. |
2) Beluga
linser koges i vand med laurbærblad, hvidløg og persille eller timian. Linserne
skal koge ca. 15-20 min.
3) Radiser skylles og snittes helt tyndt på
kokkens mandolinjern :o) Lad dem stå i koldt vand indtil det skal anrettes.
4) De
grønne asparges skæres af i bunden og snittes på skrå i 3-4 cm lange stykker.
Smørristes umiddelbart inden servering.
5) De
hvide asparges knækkes i bunden. Skrælles og snittes i passende små stykker.
Serveres rå.
6) Når
der skal anrettes skæres kalvetungen i tynde skiver og anrettes flot på en
tallerken med asparges, linser, edamame bønner og radiser. Toppes med hjulkrone
og spansk kørvel.
Kalvetunge & Ripasso |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar