fredag den 23. august 2013

Kalvetunge - Madsvinene 2:3 - Maj 2013


Vi skal da have lidt sjov i Madsvinene, derfor er vi sprunget på kalvetunge.

Peter blev forelsket i kalvetungen.... "den fætter ordner jeg lige" ;o) Jo, det gjorde han da også!

Lad os se hvordan kalvetungen blev ordnet, og hvad den blev serveret sammen med.

Hovedret
Kalvetunge - Asparges - Linser


Kalvetunge - Beluga linser - Asparges


Kalvetunge - Hjulkrone
 

Ingredienser: 4 pers.

Kalvetunge
250 G. Beluga linser
60 G. Edamame bønner
6 stk. Grønne asparges
4 stk. Hvide asparges
3 stk. Radiser

Hjulkrone
Spansk kørvel


Fremgangsmåde:


1)      Kalvetunge koges i 2-3 timer i letsaltet vand med diverse urter. Lad den ligge i kogelagen, mens den køler af.

Når den er afkølet kan den tykke hvide hinde trækkes af kalvetungen. Det kan godt være lidt besværligt, så brug evt. en urtekniv til at løsne den, hvor den sidder godt fast.

 
Færdigkogt kalvetunge.


Når kalvetungen er helt kold skal den skæres i tynde skiver som pænt kan anrettes på tallerkenen.  



Kalvetunge klar til at blive skåret ud.



2)      Beluga linser koges i vand med laurbærblad, hvidløg og persille eller timian. Linserne skal koge ca. 15-20 min.


3)       Radiser skylles og snittes helt tyndt på kokkens mandolinjern :o) Lad dem stå i koldt vand indtil det skal anrettes.


4)      De grønne asparges skæres af i bunden og snittes på skrå i 3-4 cm lange stykker. Smørristes umiddelbart inden servering. 


5)      De hvide asparges knækkes i bunden. Skrælles og snittes i passende små stykker. Serveres rå.


6)      Når der skal anrettes skæres kalvetungen i tynde skiver og anrettes flot på en tallerken med asparges, linser, edamame bønner og radiser. Toppes med hjulkrone og spansk kørvel.

Bommelum… Ripasso til kalvetungen, Det er lækkert! 


Kalvetunge & Ripasso


Ingen kommentarer:

Send en kommentar