lørdag den 7. september 2013

Jordbær Rabarber tiramisu - Madsvinene 3:3 - Maj 2013


Det kunne vist godt ligne at vi skulle lave en sommer tiramisu-agtig dessert i dag! :o)

Jo det er det vi skal. "Hvem skal lave desserten i dag drenge?" Mr. Wonsyld var mand for den opgave.
Det virker ofte som om det går lidt langsomt med Jan... men han er altid færdig med hans ret 20 minutter før de andre! :o) Så han har altså helt styr på sagerne. Han er også det vi kalder en livsnyder.  



Dessert
 
Rabarber - Jordbær - Mascarpone - Espresso 
Rabarber og jordbær i creme af mascarpone og hvid chokolade, samt ladyfingers i espresso.
 

Jordbær - Rabarber - Mascarpone
 

Ingredienser:  12 stk.

3 stænger rabarber
100 G. Rørsukker
200 G. friske jordbær jordbær
 
12 stk. Ladyfingers (savoiardi)
1 dl. Husets sprut (masala/madeira/ hvid portvin)
2 dl. Espresso

4 stk. Past. æggeblommer
100 G. Hvid chokolade
250 G. Mascarpone
5 dl. Skyr
100 G. flormelis
Vanilje (1 tsk. eller 1/3 af en stang)  

12 stk. Alu forme.
120 G. Mørk chokolade

 

 
Fremgangsmåde:

 
1)      Rabarber skylles og skærer i 2-3 cm lange stykker. Lægges i ovnfast fad, drysses med rørsukker og bages i ovn ved 160 G i 6-8 min.

 
2)       Past. Æggeblommer piskes hvide med lidt sukker og vanilje. Mascarpone og yoghurt røres i massen. Smeltet hvid chokolade vendes i til sidst.

 
3)      Jordbær skylles, fjern den grønne stilk, og skæres derefter i halve eller kvarte.

 
4)      Find den ønskede form frem.   Ladyfingers dyppes i espresso / portvin lage. Ladyfingers, rabarber, jordbær, mascarpone-creme ligges i lag. Slut af med at fylde formen med creme.  Stilles i fryseren. 

Jan samler desserten - Det ser godt ud.
 
5)      Vi skal nu have den ud af formen. Når den er ude af formen skal den rulles i finthakket mørk chokolade. Pyntes på toppen med jordbær og frisk mynte.

 
 
Hygge - Jordbær og Riesling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar