Madsvinene har indtaget Aarhus Efterskole. Jeg har rystet posen og taget 6 forskellige små hapsere op.
Så vi spiser tapas og drikker spansk vin. Det bliver en sikker succes.
Lækker tapas |
Herunder kommer menuen, men jeg skriver kun om de 3 første i dette indlæg. De sidste 3 kommer lidt senere.
Laks - Røg - Fennikel - Æble
Svampe
Majs - Chorizo
Ost
Citron
Laks - Røg - Fennikel - Æble
Røget laks med fennikelcreme og sprøde æbler
Ingredienser:
250 g. røget laks
1 stk. fennikel
Hel fennikelfrø
1 dl. græsk yoghurt
1 stk. æble
3 stk. radiser
Dild/kørvel
8 stk. brødcrouton
Fremgangsmåde:
1)
Fennikel skylles og skæres i små stykker. Bages
i ovn, sammen med fennikel frø, ved 150 g til de er helt møre.
Fennikel blendes til fin pure. Til sidst vendes
lidt græsk yoghurt i pureen. Smages til
med salt og peber.
2)
Røget laks skæres i tynde skiver.
3)
Radiser snittes i tynde skiver på et
mandolinjern.
4)
Æble snittes i tynde skiver og vendes i
citronsaft og olivenolie.
5)
Anrettes fint på brødcrouton.
And - Artiskok - kakao
Rosastegt andebryst med artiskok-mayonnaise, rødbeder og hakkede kakaobønner
Ingredienser:
2 stk. andebryst
4 stk. grillede
artiskokker
4 stk. æggeblommer
5 dl. olie
Salt
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. sennep
1
mellemstor rødbede
3 stk. kakaobønner
8 stk. brødcrouton
Frisk
timian
Fremgangsmåde:
1)
Andebryst steges rosa (skal serveres kold –
skæres i mindre stykker ved anretning).
2)
Så skal vi lave en mayonnaise med grillet
artiskok og grov sennep.
A) Æggeblommer piskes med lidt groft salt.
B) Tilsæt æbleeddiken.
C) Blend grillede artiskokker med olien. Hæld derefter olien i æggen lidt af gangen. Bliv ved med at piske til alt olien er kommet i.
D) Til sidst smages til med sennep, salt og citron eller æbleeddike.
A) Æggeblommer piskes med lidt groft salt.
B) Tilsæt æbleeddiken.
C) Blend grillede artiskokker med olien. Hæld derefter olien i æggen lidt af gangen. Bliv ved med at piske til alt olien er kommet i.
D) Til sidst smages til med sennep, salt og citron eller æbleeddike.
3)
Rødbede skrælles og skæres i tynde bånd, med en
tyndskræller. Rødbederne marineres i olivenolie, sherryeddike, salt og sukker.
4)
Så skal det hele anrettes flot på en
brødcrouton.
Peter og Jan hygger om komfuret
|
Svampe
Svampecappuccino.. mums |
Ingredienser:
500 G. Svampe
100 G. Løg
3-4 fed Hvidløg
Timian
4 stk.
kaffekopper med underkopper
3 dl. Kokosmælk
Licithin
Man kan komme et par tigerrejer på spyd oven på koppen, hvis man ønsker retten lidt større. Det har jeg prøvet med god erfaring.
Fremgangsmåde:
1) Svampe
børstes fri for jord. Ingen vandpjaskeri… Det er jo en svamp, derfor suger de vandet til sig.
2) Svampe,
timian, hvidløg samt grofthakket løg sauteres i olivenolie i en varm gryde.
3) Tilsæt vand,
så det lige dækker. Lad det simre 20 min. Blendes til lækker suppe. Smag til
med salt og cayennepeber.
Kom evt. lidt hønsefond eller grøntsagsfond i, istedet for vand.
4) Nu skal der
laves skum. Licithin opløses i vand i en gryde. Det skal blive til en homogen
masse.
Kokosmælk kommes i en lille gryde. Bringes til
kogepunktet. Sluk. Kom licithinmassen i gryden… frem med mr. Bamix og bom bom…
men ikke mere koge nu!
5) Suppen hældes
op, så der er 1 cm til kanten. Skummet lægges forsigtigt på toppen med en
spiseske. Vola viola! Drys evt. med lidt
cayennepeber på toppen samt en grøn kvist.
Tak for en hyggelig aften drenge.
Hej Lars.
SvarSletjeg fik tildelt din blog i Madblogger Udfordringen, og tak for en dejlig oplevelse med at læse dine indlæg! Jeg har selv gået på Aarhus Efterskole da den i tidernes morgen hed Unge Hjems Efterskole, så det i sig selv var sjovt at mindes! Og så fandt jeg en lille lækker bid af en Banoffee Pie, som jeg har lavet en nyfortolket version af. Du kan læse det her hvis du har lyst: http://www.matildenspitze.com/2013/11/banoffee-pie-med-salt-karamel.html
Bedste hilsner
Matilde aka Matildenspitze.com