fredag den 21. marts 2014

Lammehals - Madsvinene 3:4 - December 2013


Vi er nu fremme ved hovedretten i denne omgang af Madsvinene. Lad os se, hvad Jan har fået ud af Le Chef´s opskrift med lammehals, kastanjer og kantareller.



Lam, blommer & Madeira 


Lammehals komponeret med kastanjer, kantareller og madeira 


Lammehals - Kastanjer - Kantareller
























Ingredienser:


700 gram lammehals
olivenolie
en kvist rosmarin        
4 fed hvidløg            
1 stk. citauer løg.
4 stk. blommer
100 gram sukkerærter
100 gram kantareller
100 gram kastanjer
10 stk. cherry tomater

madeira
timian             
kørvel
mandler

Fremgangsmåde:


1)   Lammehalsen krydres godt med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber. Hæld lidt madeira over og lad det trække lidt, inden den brunes af på en pande og steges færdig i ovnen ved 160 grader. Lam skal have en kernetemperatur på 61 grader (så er det rosa).


2)   Når lammet er færdigt tages det ud af ovnen og dækkes med stanniol. Lad det bare hvile, mens du gør det sidste færdig.


3)   Mandlerne kommes i et ovnfast fad og ristes i ovnen ved 160 grader. De skal have ca. 15 min. Kastanjer bages også sprøde i ovnen i et separat fad, kom evt. lidt rørsukker over dem, det kan de godt lide.

  

4)   Sukkerærter snittes fint og lægges i koldt vand.


5)   Svampe børstes rene for jord og plukkes i mindre stykker. De steges i lidt smør lige inden servering.


6)   Blommer skæres fri for sten, og skæres i kvarte.


7)   Tomaterne skæres i halve. Løg snittes i tynde halve ringe. Hvidløg hakkes fint.


8)   Varm en gryde på komfuret. Kom lidt rørsukker i bunden, lad det smelte og kom en tsk. smør i gryden. Løg tilsættes. Lad det brune et par minutter. Kom tomater i gryden, og giv det et par minutter mere. Derefter blommer i. Hæld et godt skvæt madeira i gryden og lad det reducere en smule.


Nu skal der anrettes. Nu kommer den kreative kunnen på prøve. Lammet lægges på tallerkenen…bom bom. Se evt. på billedet øverst i artiklen, hvordan Wonsyld´s lammehals kom til at se ud ;o)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar