Vi er nu fremme ved hovedretten i denne omgang af Madsvinene. Lad os se, hvad Jan har fået ud af Le Chef´s opskrift med lammehals, kastanjer og kantareller.
Lam, blommer & Madeira
Lammehals komponeret med kastanjer, kantareller og madeira
Lammehals - Kastanjer - Kantareller |
Ingredienser:
700 gram lammehals
olivenolie
en kvist rosmarin
4 fed hvidløg
1
stk. citauer løg.
4 stk. blommer
100 gram sukkerærter
100 gram kantareller
100 gram kastanjer
10 stk. cherry tomater
madeira
timian kørvel
mandler
Fremgangsmåde:
1)
Lammehalsen
krydres godt med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber. Hæld lidt
madeira over og lad det trække lidt, inden den brunes af på en pande og steges
færdig i ovnen ved 160 grader. Lam skal have en kernetemperatur på 61 grader
(så er det rosa).
2)
Når
lammet er færdigt tages det ud af ovnen og dækkes med stanniol. Lad det bare
hvile, mens du gør det sidste færdig.
3)
Mandlerne
kommes i et ovnfast fad og ristes i ovnen ved 160 grader. De skal have ca. 15 min. Kastanjer
bages også sprøde i ovnen i et separat fad, kom evt. lidt rørsukker over dem, det kan de godt
lide.
4)
Sukkerærter
snittes fint og lægges i koldt vand.
5)
Svampe
børstes rene for jord og plukkes i mindre stykker. De steges i lidt smør lige inden servering.
6)
Blommer
skæres fri for sten, og skæres i kvarte.
7)
Tomaterne
skæres i halve. Løg snittes i tynde halve ringe. Hvidløg hakkes fint.
8)
Varm en gryde på komfuret. Kom lidt rørsukker i bunden, lad det smelte og kom en
tsk. smør i gryden. Løg tilsættes. Lad
det brune et par minutter. Kom tomater i gryden, og giv det et par minutter
mere. Derefter blommer i. Hæld et godt skvæt madeira i gryden og lad det
reducere en smule.
Nu skal
der anrettes. Nu kommer den kreative
kunnen på prøve. Lammet lægges på
tallerkenen…bom bom. Se evt. på billedet øverst i artiklen, hvordan Wonsyld´s lammehals kom til at se ud ;o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar