Skal vi have dessert? Ja, det tror jeg da nok vi skal!
Noget med chokolade... det kommer her. Madsvinene er nået til desserten.
Lad os bare se, hvordan Peter ordnede den opskrift.
3)
Tilsæt
æg ét af gangen, og rør til sidst den smeltede chokolade samt pecan nødder i
dejen.
5) Til sneboldene blandes revet marcipan, kokosmel, revet appelsinskal og saft,
finthakket hvid chokolade og likør godt sammen.
Formes derefter til små kugler.
Kuglerne rulles i smeltet hvid chokolade og kokosmel. Stilles på køl indtil de skal
serveres.
Noget med chokolade... det kommer her. Madsvinene er nået til desserten.
Lad os bare se, hvordan Peter ordnede den opskrift.
Pecan
tærte & snebolde
Karamel
tærte med pecan nødder og snebold surprice!
Peter skærer for på den lune pecan tærte |
Ingredienser:
Mørdej:
2 stk. æg
320 g. smør (blødt)
250 g. flormelis
60 g. mandelmel
Ca. 600 g. hvedemel
2 stk. æg
320 g. smør (blødt)
250 g. flormelis
60 g. mandelmel
Ca. 600 g. hvedemel
Fyld:
45 gram smør
125 gram muscovado sukker
150 ml lys sirup
3 stk. æg
100 gram mørk chokolade 60 %
100 gram pecan nødder
45 gram smør
125 gram muscovado sukker
150 ml lys sirup
3 stk. æg
100 gram mørk chokolade 60 %
100 gram pecan nødder
Snebolde:
100 gram marcipan
100 gram kokosmel (husk at gemme lidt til at rulle i)
100 gram kokosmel (husk at gemme lidt til at rulle i)
½ appelsin
ca. 200 gram hvid chokolade (husk at gemme lidt til at rulle i)
ca. 200 gram hvid chokolade (husk at gemme lidt til at rulle i)
Likør (gran manier eller ligene)
Fremgangsmåde:
1)
Først
laves mørdejen. Smør og flormelis æltes godt sammen. Tilsæt æg og arbejd videre.
Kom lidt efter lidt mandelmel og hvedemel i, og arbejd dejen grundigt igennem.
Hold gerne lidt mel tilbage, som du skal bruge når dejen skal rulles ud.
Når
du har rullet mørdejen ud, og lagt den i en smurt tærteform, skal den bages lidt
inden chokolademassen kommer i. Læg et stykke bagepapir i tærtebunden og hæld
et par dl. ris eller tørrede bønner i for, at dejen ikke hæver op, når den
bliver bagt.
Nu
skal bunden bages i 12 minutter ved 140 grader. Fjern forsigtigt bagepapiret
med bønnerne og bag yderligere 10 min. ved 140 grader.
2)
Fyld:
Smør, sukker og sirup røres grundigt sammen i en skål.
4)
Kom
dejen i den forbagte tærtebund og sæt den i ovnen 30-35 minutter ved 175
grader.
Denne lækre tærte kan både spises lun eller kold dagen efter.
5) Til sneboldene blandes revet marcipan, kokosmel, revet appelsinskal og saft,
finthakket hvid chokolade og likør godt sammen.
Formes derefter til små kugler.
Lækre marcipan snebolde...
Så er desserten på bordet, og kaffen på kanden.
Tak for en dejlig aften!
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar