torsdag den 19. juni 2014

Jomfruhummerhaler & Aioli - Madsvinene 1:4 - Maj 2014

Det er maj og forårsudgaven af Madsvinene står for døren. Dagens location er casa Wonsyld i Tranbjerg.

Le chef har lavet en lækker menu, der afspejler det fine vejr og en veltrimmet græsplæne.

Aftenens menu:


1.       ret       Jomfruhummer 

2.       ret       Sødam & Samsø

3.       ret       Kokos & Malibu

4.       ret       Rababer & hvid chokolade 



Jomfruhummerhaler & estragon aioli


Jomfruhummer - Aioli - Kølig vin


Ingredienser - 4 pers.

1 kg. jomfruhummerhaler
Frisk estragon
1 knivspids dijonsennep
3 stk. past. æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
Ca. 5 dl. planteolie
Salt
4-6 fed hvidløg 


Fremgangsmåde 



1)     Jomfruhummerne klippes fri i ryggen. (se billede) Lægges i et ovnfast fad.


Jomfruhummer

2)      Hvidløg blendes med 2 dl. planteolie.

3)      Så skal der laves aioli. Æggeblommer piskes godt med sennep, salt og hvidvinseddike. Kom stille og roligt halvdelen af hvidløgsolien i. Derefter piskes videre, mens der hældes yderligere ca. 2 dl. planteolie i. Smag om der skal mere salt, peber eller evt. lidt citron i. Kom til sidst lidt friskhakket estragon i.

4)      Hæld resten af hvidløgsolien ud over jomfruhummerhalerne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter.     


Peter ordner jomfruhummer


Servér jomfruhummerhalerne med estragonaioli, og pynt af med lidt friske krydderurter fra haven - og - hvis der er lagt en vin på køl, så er det bare toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar