Det er maj og forårsudgaven af Madsvinene står for døren. Dagens location er casa Wonsyld i Tranbjerg.
Le chef har lavet en lækker menu, der afspejler det fine vejr og en veltrimmet græsplæne.
Aftenens menu:
Jomfruhummerhaler & estragon aioli
1 kg. jomfruhummerhaler
Frisk estragon
1 knivspids dijonsennep
3 stk. past. æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
Ca. 5 dl. planteolie
Salt
4-6 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Le chef har lavet en lækker menu, der afspejler det fine vejr og en veltrimmet græsplæne.
Aftenens menu:
1.
ret Jomfruhummer
2.
ret Sødam & Samsø
3.
ret Kokos & Malibu
4.
ret Rababer & hvid chokolade
Jomfruhummerhaler & estragon aioli
Jomfruhummer - Aioli - Kølig vin |
Ingredienser - 4 pers.
1 kg. jomfruhummerhaler
Frisk estragon
1 knivspids dijonsennep
3 stk. past. æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
Ca. 5 dl. planteolie
Salt
4-6 fed hvidløg
2)
Hvidløg blendes med 2 dl. planteolie.
3)
Så skal der laves aioli. Æggeblommer piskes godt
med sennep, salt og hvidvinseddike. Kom stille og roligt halvdelen af
hvidløgsolien i. Derefter piskes videre, mens der hældes yderligere ca. 2 dl.
planteolie i. Smag om der skal mere salt, peber eller evt. lidt citron i. Kom til
sidst lidt friskhakket estragon i.
4)
Hæld resten af hvidløgsolien ud over
jomfruhummerhalerne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10
minutter.
Peter ordner jomfruhummer |
Servér
jomfruhummerhalerne med estragonaioli, og pynt af med lidt friske krydderurter
fra haven - og - hvis der er lagt en vin på køl, så er det bare toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar