Desserten skal vi da have med... Madsvinene går ikke hjem før der er blevet serveret noget sødt og en espresso!
Så den kommer her.
Men først lige et overblik over aftnens menu:
Forret: Jordbær & Kammuslinger
Hovedret: Andebryst & Blommer
Dessert: Love rhubarb, med rugbrød
Jeg tænker sund dessert... måske... rugbrød... WHO am I? Lad os bare lave en lidt sjov dessert, men der må gerne være sukker og fløde i! Lad os se hvor vi havner.
Love rhubarb, med rugbrød
Rabarber med rugbrød og hvid chokolade creme |
Ingredienser
Bunde
6 æg
125 gram
sukker50 gram mandler (finthakkede)
30 gram maltmel
1 spsk. kartoffelmel
200 gram rugbrød (blend det evt. på en blender)
25 gram mørk chokolade
1 god håndfuld rabarber
200 gram rørsukker
1 vaniljestang (flækkes på langs og kornene skrabet ud)
2 spsk. honning
5 dl piskefløde
150 gram hvid chokolade
Fremgangsmåde
1) Bunde: Æg og sukker piskes hvidt. Mandler, maltmel og kartoffelmel vendes i. Finthakket rugbrød og smeltet chokolade vendes i dejen. Hældes i en lille springform. Bages ved 170 grader i 20-25 min.
2) Rabarberkompot: Rabarber skylles og snittes i 2-3 cm. lange stykker. Kommes i en gryde, sammen med sukker, vaniljestang og honning. Lad det simre indtil det er blevet til en lækker kompot.
3) Hvid chokolade creme: Piskefløde piskes til en let pisket creme. Smelt chokolade og vend det forsigtig i piskefløden. Piskefløden skal ikke være for kold, og chokoladen ikke for varm, for så kan fløden skille, og så kan du ikke bruge det!
Nu er vi klar til at lægge kagen sammen. Du kan lave en stor kage eller 6 små. Bunden skæres igennem på langs, så er er to lige store bunde. Nu er der en top og en bund. I dag lavede i kagen i portions størrelse.
Kom en skefuld hvid chokolade creme og lidt rabarber på den ene bund og brug den anden som låg. Anret den på en tallerken og pynt med lidt rabarberkompot og lidt mynte blade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar