søndag den 4. januar 2015

Tigerrejer i spæde salatblade

Fisk og skaldyr flere gange om ugen... - det hører vi fra de såkaldte eksperter, ja Christian Bitz siger det også. Så der må være noget om snakken :o)

Jeg bringer her, som mit første blogindlæg i 2015, mit bud på en hurtig ret med de vigtige omega 3 fedtsyrer, som vores hjerne har brug for.

Denne ret er et let måltid. Spiser du groft brød til samt en lækker dippe dip, ja så kan du også bruge den til aftenmåltidet.

Keep it easy and simple. Det tager kun 30 min. Så skulle opvasken også gerne stå i maskinen ;o)

Tigerrejer i spæde salater


Nem salat med tigerrejer


Ingredienser - 4 pers. som en frokostret -

400 gram pillede tigerrejer
1 lille bk. babysalat
½ stk. agurk
1-2 stk. rød peberfrugt
1 stk. citron
olivenolie

Fremgangsmåde

1) De pillede tigerrejer steges på en god varm pande med lidt olivenolie. Lad dem stege 5-7 minutter. Tigerrejerne skal ikke være alt for varme når de blandes med salaten. Så falder salaten sammen.

2) Salaten skylles i koldt vand.

3) Agurk skæres ud i små tern. Tag evt. kernerne ud. Du kan også skrælle agurken, hvis du ikke er så vild med skrællen. Det gør jeg selv nogle gange. Det giver også et andet look, når agurken er helt lysegrøn.

4) Peberfrugten skæres først i kvarte, derefter fjernes alle de små kerner. Skær nu hver af de kvarte peberfrugter i tynde tændstiklignende stykker.

5) Bland agurk og peberfrugt i en stor skål. Vend dernæst tigerrejerne i skålen, og til sidst den spæde salat.

Kom lidt olivenolie og saften af en citron over salaten og vend det forsigtigt rundt. Anret det på et flot fad.

En lækkerbisken... til den simple!   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar