onsdag den 18. marts 2015

Rokkevinge & ål - Madsvinene 1:3 - Marts 2015Det er næsten forår, og det betyder at der er sæsonpremiere i madklubben, Madsvinene. Vi var samlet hos Morten i Hadsten. 

Jeg havde sat lidt ekstra kulør på menuen og det betød lidt længere tid i køkkenet, end vi plejer. Men så lærte vi også noget nyt. :o) Klokken 20.26 kunne Peter præsenterer forretten! :o)

Aftenens menu:

Forret: Rokkevinge & ål 

Hovedret: Kanin & foie gras 

Dessert: Chokolade & rødbede 

Det blev til en ny lækker 3-retters menu. Forretten kommer her. 

Rokkevinge & Ål
Stegt rokkevinge og ål, anrettet i dyb tallerken med karamelliset jordskokker, rosenkålsblade samt friske pærer. Toppet med gojibær og brøndkarse.  


Rokkevinge & ålIngredienser -forret til 6 personer

1 kg. rokkevinge (jeg fik fiskemanden til at flå den)

1 stk. ål (jeg fim også fiskemanden til at flå denne)                           

650 gram jordskokker

25 gram smør

1 tsk. honning

1 stk. porre

1 stk. pære

6 stk. rosenkål

75 gram mel

Olivenolie

planteolie

Salt og peber

Gojibær
Lidt friske krydderurter til dekoration ved anretning.


Fremgangsmåde1) Jordskokkerne skylles og evt. pletter skæres væk. Herefter skæres de i stykker af 3x2 cm. Smør og honning vendes i jordskokkerne, og krydder med salt og peber. Bages i ovnen 25 min. ved 225 grader, eller til de er gyldenbrune og møre.


2) Ålen skylles grundigt, finnerne skæres fra, og ålen skæres ud i 6-8 cm lange stykker. Vendes i mel og krydres godt med salt og peber. Brunes af på panden i rigelig planteolie og steges færdig i ovnen i ca. 12-14 min. 

3) Rokkevinge skal skæres i 4 cm. brede stykker. Husk at skære langs benene. Vendes i mel og brunes af på en pande med planteolie og smør. Steges færdig i ovnen 6-8 min. ved 170 grader.   


4) Top og bund skæres af porren, den skylles grundigt og flækkes på langs. Snittes på skrå i ½ cm stykke skiver. Pære skæres ud i små både med skrællen på. Porrerne sauteres i olivenolie i 3-4 minutter ved medium varme. Pærer hældes i og sauter yderligere 2 minutter. Til sidst smages til med salt og peber.


5) Rosenkål plukkes i løse blade, som skal dyppes i kogene vand lige inden servering. Rosenkålsbladene er utrolig dekorative når tallerknen skal anrettes.

Til sidst når tallerknen er anrettet drysses lidt hakkede gojibær over anretningen.


Jo det ser flot ud Peter :o) Lad os servere forretten. Vend snart tilbage til bloggen for at se hvad der blev serveret til hovedret. 

Jan steger polenta til hovedretten... Bliver det mon den bedste polenta ever? 

Vi får se...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar