Så er vi kommet til hovedretten i Marts udgaven af Madsvinene. Wonsyld og Le Chef tog opgaven på sig.
Temperaturen i Mortens køkken er ved at være høj, og hovedretten nærmer sig.
Aftenens menu:
Forret: Rokkevinge & ål
Hovedret: Kanin & foie gras
Dessert: Chokolade & rødbede
Kanin & Foie gras
Terrinen skal stå i pres indtil den er kølet helt af.
Det hele anrettes flot på en
tallerken. Pyntes af med æbler i små tern, edamame bønner og friske urter.
Man må gerne have det sjovt, og man kan vist godt sige, at Wonsyld og Le Chef leverede varen i denne kreation ;o
Til slut kan jeg meddele, at Jans polenta var helt perfekt!
Temperaturen i Mortens køkken er ved at være høj, og hovedretten nærmer sig.
Aftenens menu:
Forret: Rokkevinge & ål
Dessert: Chokolade & rødbede
Kanin & Foie gras
Duet af kanin og foie gras. Terrin af kanin og foie gras, ledsaget af foie gras-cognac terrin, samt ristet kaninryg og sprød polenta
Kanin & Foie gras |
Ingredienser - 6 cov.
2 Kaniner
400 gram foie gras
Cognac
2 stk. porrer
1 stk. mellemstor gulerod
3 blade husblas
200 gram polentagryn
2 dl.æblejuice
Frisk timian
2 stk. æbler
Salt og peber
Edamame bønner
Balsamico glace
Urter til pynt
Urter til kaninfond
Fremgangsmåde
400 gram foie gras
Cognac
2 stk. porrer
1 stk. mellemstor gulerod
3 blade husblas
200 gram polentagryn
2 dl.æblejuice
Frisk timian
2 stk. æbler
Salt og peber
Edamame bønner
Balsamico glace
Urter til pynt
Urter til kaninfond
Fremgangsmåde
1) Vi
har to kaniner og 400 gram foie gras! Så vi kan lave variation over kanin og
foie gras.
Lad os lave en terrin. Den ene kanin steges hel.
Krydr med olivenolie, timian, salt og peber. Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter. Når kaninen er færdig skal den
plukkes af skelettet.
Den anden kanin skal parteres. Lårene skæres af, og fileten skæres fri fra benene. Kaninen skæres over på ryggen 2-3 steder, så den kan være i en gryde. Dæk skroget med vand og kom lidt urter i gryden, som fx løg, gulerod, laurbærblade, persillekviste mm. Lad det simre en time. Sigtes og reduceres mere hvis nødvendigt.
Gulerod skrælles og skæres i meget små tern. De skal blanceres. Når de er blanceret skal de blandes med det fintplukkede kaninkød.
Den anden kanin skal parteres. Lårene skæres af, og fileten skæres fri fra benene. Kaninen skæres over på ryggen 2-3 steder, så den kan være i en gryde. Dæk skroget med vand og kom lidt urter i gryden, som fx løg, gulerod, laurbærblade, persillekviste mm. Lad det simre en time. Sigtes og reduceres mere hvis nødvendigt.
Gulerod skrælles og skæres i meget små tern. De skal blanceres. Når de er blanceret skal de blandes med det fintplukkede kaninkød.
Udblød 3 blade husblas i koldt vand og rør det i
fonden, når den er færdig med at reducere. Kom lidt fond i skålen med plukket
kaninkød. Smag til med salt, peber og friskhakket timian.
Le chef skærer kanin terrin |
Porrer flækkes på den lange led, og skylles grundigt.
Derefter skal de blanceres.
Fór en passende form med de lange
porrer. Kom kaninkødet i bunden af formen. Læg et lille stykket ristet foie
gras i midten og fyld resten af formen op med kaninkødet. Dæk det til med
porrer. Terrinen skal stå i pres indtil den er kølet helt af.
Terrin af kanin og foie gras |
2) Polentagryn
koges i 3 dl. vand,
2 dl æblejuice, lidt salt, friskhakket timian og 1 æble
skæret i små tern. Når det har kogt nogle minutter skal det i en form med bagepapir, og i køleskab.
Når polentaen er kølet af kan den skæres i den ønskede form og steges på en pande, så det får en sprød skorpe.
Serveres lun.
Når polentaen er kølet af kan den skæres i den ønskede form og steges på en pande, så det får en sprød skorpe.
Serveres lun.
3) Vi
laver lige en foie gras terrin. Rens foie gras så det er helt rent for hinder og
andet. Bræk det i mindre stykker. Marinér det med cognac og havsalt. Lad det
trække 15 minutter. Kom det i en form og bag den i en forvarmet ovn ved 140
grader i 8-10 min. Stilles direkte i køleskab med lidt pres på toppen. Husk at
stille den på noget, som fedtet kan løbe ned i, da den smider en del fedt, når
det står under pres.
Når den er helt kold kan den skæres i
skiver og anrettes på tallerken sammen med kaninterrin og stegt kaninryg.
4) Kaninfileterne
brunes af på en pande med lidt soja. Giv dem 5 minutter i ovnen ved 180 grader
lige inden servering. Skær fileten ud i 2 stykker når du skal anrette den.
Man må gerne have det sjovt, og man kan vist godt sige, at Wonsyld og Le Chef leverede varen i denne kreation ;o
Til slut kan jeg meddele, at Jans polenta var helt perfekt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar