søndag den 8. marts 2015

Chokoladefugdekage - kokkens dessert!

Kan kokken holde fødselsdag uden chokolade? Not this year mate. 

Så derfor bliver desserten serveret i skikkelse af denne super lækre og delikate chokoladefugdekage. Opskriften kommer fra bogen, "den økologiske bager", som Emmerys har udgivet. Så opskriften er ikke min egen. 


Lækker chokoladefugdekage





Chokoladefugde

Ingredienser
bund:
185 g blødt saltet smør
285 g rørsukker
185 g hasselnødder (blendet helt fint)
60 g æggehvider
75 g hvedemel

Fugdemasse:
2½ dl fløde
250 g chokolade 70%

Puffssukker
Aroniabær og brombær henkogt i portvin 

Fremgangsmåde

1) Bund: 
Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt hasselnøddemel, kom æggehvider i og tilsæt til sidst hvedemelet. 
Sæt dejen i køleskabet et par timer, til den er kold og nem at arbejde med. 

Tryk dejen ud i en lille bradepande med bagepapir. Bag bundet ved 180 grader i 30-35 minutter, til den er let gylden.
Lad bunden køle af. 

2) Fugdemasse:
Kog fløden op, tilsæt chokoladen, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fugdemassen ud over den afkølede kagebund, og sæt kagen til afkøling i køleskabet, til fugdemassen er helt kold. 

Skær forsigtigt kagen ud i ca. 20 stykker, og servér den kold.

Når du skal skære kagen ud kan det anbefales at holde kniven under den varme hane så skæret bliver lidt lunt, så bliver kagen nemlig rigtig flot og glat på siden, når du skærer den :o)  

Tag dine flotteste tallerkner frem og anret kagen i midten med de henkogte bær omkring og drys lidt puffsukker på toppen af kagen. Puffsukker giver lidt ekstra sjov når gæsterne spiser kagen. Så syder og bobler det i munden :o)     
 
Min lille fotoassistent i aktion!

 
Der var begejstring omkring bordet da desserten kom på bordet. Så jeg kan varmt anbefale at du afprøver denne lækre kage. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar