søndag den 14. juni 2015

Espresso med hindbærparfait - Madsvinene 4:5 - Maj 2015

Så kunne vi endelig komme frem til kaffen, og de søde sager, i denne maraton 5 retters gourmet menu. 

Wonsyld havde taget sin håndtrukne espresso handy maskine med i bilen, og det fik vi alle glæde af, da vi skulle i gang med ret nr. 4. Wonsyld meldte sig også selv på banen til denne pre-dessert. 



1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter                                                         

2. ret                  Krondyr - Blomkål

3. ret                  Ost – Le chef serverer ostebord!

4. ret                  Espresso med hindbærparfait

5. ret                  Chokolade - Rabarber 

Espresso med hindbærparfait
Varm espresso med frugtig hindbærparfait. Keep it simple! 

Espresso med hindbærparfait

Ingredienser 
Espresso
175 gram frosne hindbær
190 gram sukker
2½ dl. fløde
4 stk. past. æggeblommer
Evt. frysetørrede hindbær til pynt  


Fremgangsmåde

    1)      Hindbær og 100 gram sukker koges sammen nogle minutter. 

2)      Æggeblommer piskes hvide og luftige, med 90 gram sukker. 

3)      Fløde piskes til en let flødeskum. Let og lækker… endelig ikke for meget, så kan den skille når den vendes sammen med hindbærrene.   

4)      Fløden vendes i æggemassen, og derefter vendes hindbær forsigtigt i massen. Kom cremen i en beholder og sæt den i fryseren 8-10 timer.  

5)      Når isen er klar laves en espresso. Kom en lille kugle hindbærparfait i koppen med espresso, og server straks.     

Denne lille lækre ret er en super pre-dessert til din næste gæstemiddag, hvis du vil imponere lidt :o) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar