søndag den 7. juni 2015

Le chef serverer ostebord - Madsvinene 3:5 - Maj 2015


Vi er nået til ret nummer 3 i aftenens udgave af Madsvinene. Det var Le chef ham selv som havde meldt ind på denne servering.

Inden vi forsætter mod de søde retter skal vi lige en lille omgang ost. 

Her er et overblik over vores menu.


1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter
                                                         
2. ret                  Krondyr - Blomkål 
 
3. ret                  Ost – Le chef serverer ostebord

4. ret                  Espresso med hindbærparfait
 
5. ret                  Chokolade - Rabarber




Ingredienser
Münster (Ko)
Fransk rødkit fra Alsace, har en kraftig duft og en meget lækker smag med en fyldig aroma. Lagret 3-4 uger. 
 
Pecorino (Får)
Italiens ost. Denne ost er en meget ung udgave af en Pecorino. Den har en sart smag, og er en fast ost. Når Pecorino bliver over 12 måneder begynder de at blive meget mere faste i det, og får en mere parmesan ligene struktur. Lagret 120 dage. 

Rød Prima Donna (Ko)
Prima Donna er fra Holland. God fast ost med som minder en del om Vesterhavsost. Den har en mild nøddeagtig smag. Lagret i 8 måneder. 

Iberico (Ko, får, ged)
Den lækre Iberico ost er fra Spanien. 
Denne Iberico er forholdsvis ung, kun lagret i 6 måneder.  

Hvad skal der så serveres sammen med et par lækre oste? Jo, jeg synes det er lækkert med et godt brød, noget dippe dip, samt lidt syltede sager og oliven. 

Et par gode opskrifter på forslag som tilbehør til oste.
Prøv kokkens syltede rødløg.
Måske denne Jam er lige dig... White port hybenmarmelade 

Er du glad for ost, og som mig ikke helt kan få stillet din ostelyst. Så er her et par godt links ud i osteuniverset.

www.ostesnak.dk 
Det her er en seriøs osteblog, som jeg også selv læser flittigt:o) 

www.lactalis.dk
Som der står på billede under, Lactalis er verdens største mejeriselskab og osteproducent. De her en masse rigtig fin info om utrolig mange oste, med billeder og en god søgemaskine. Så behøver jeg vist ikke at skrive mere!



God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar