torsdag den 14. januar 2016

Ingefærrisotto & citronlaks

Fruen har længe efterspurgt en madplan! - Det er bare ikke noget, som jeg har investeret ret meget energi i at hjælpe med.  Men jeg sagde til hende, at jeg gerne ville lave maden, hvis hun skrev nogle retter op, som hun kunne tænke sig.
Wup wup, 12 minutter senere havde hun fundet en kalender frem og straks skrevet de første 4 retter op! Vi har aftalt, at hun må "bestille" to retter om ugen hos kokken :o) 

Ingefærrisotte - Laks - Sesamgulerødder

Laks - Citron - Ingefær - Risotto

Ingredienser - 4 personer
800 gram laks
1 stk. økologisk citron
130 gram risottoris
1 tsk. fint snittede ingefær
8-9 dl. hønsefond
3-4 stk. gulerødder
1 lille løg
3 fed hvidløg
ca. 100 gram knoldselleri 
1 stk. æble  
Hvid sesam
honning
smør
olie
salt & peber

Fremgangsmåde
1) Risotto: En gulerod, knoldselleri og løg samt hvidløg snittes i små tern. Ingefær hakkes fint. Kom lidt smør og olie i en gryde. Skylle risottorisene. Sautér de snittede urter i gryden i ca 5 min. Kom risottoris i gryden og sautér det i yderligere 5-7 minutter. Herefter kommes hønsefond på lidt af gangen. Der skal røres i gryden jævnligt, da risene nemt sætter sig på bunden. 

Bliv ved med at tilsætte hønsefond, så længe risene suger det op og indtil de er møre. Grøden skal ikke blive for fast. Den sætter sig hurtig når den tages væk fra varmen.  

Smag til med salt og peber. Hvis du er vild med parmesanost er det lækkert at rive lidt i grøden lige når den er færdig. 

2) Laksen skæres ud i ønskede stykker. Lad gerne skinnet sidde på. Hvis der er skel på skinnet kan du ikke spise den. Men lad den bare sidde, da den beskytter laksen når du tilbereder den. 
Kom lidt olie på en god varm pande. Sæt laksen på panden med skinsiden ned af. Krydr med salt og peber. Riv skallen af en citron ud over laksen og pres til sidst saften ud over, og læg citronen i panden, så den afgiver så meget smag som muligt.   

Du kan stege laksen færdig på panden ved at skrue ned på lav varme. Husk at fisk ikke skal have ret lang tid. 

3) To gulerødder skæres ud i stave. Kom gulerødderne i et ovnfast fad og marinér dem med honnig, smør, sesam og peber. Steg dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. 

4) Æble skæres i kvarte og kernehus fjernes. Skær hver kvart ud i tre stykker. Bag dem et par minutter sammen med gulerødderne eller smid dem sammen med laksen et par minutter. 

Kald familien sammen og nyd måltidsfællesskabet :o) 

Velbekomme - og god dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar