onsdag den 27. januar 2016

Persillerodssuppe med ostebrød

Endnu et ønske er kommet frem af fruens madplan. Hun vil gerne have persillerodssuppe serveret med sprødt ostebrød. Jamen, så laver jeg da det.

På en kold vinterdag er det også rart med en dejlig varm suppe. Så frem med persillerødder og en skræller. 

Persillerodssuppe med ostebrød

Varm persillerodssuppe med frisk purløg

Ingredienser
4-5 stk persillerødder (mellem str.)
1 stk løg
3 fed hvidløg
1-2 stk kartofler
100 gram knoldselleri  
7 dl hønsefond
Timian
Frisk purløg

Flutes
Revet ost  
Evt. chorizo pølser

Fremgangsmåde
1) Persillerødder, knoldselleri og kartofler skrælles og skæres ud i mindre stykker. Den ene persillerod skal skæres i små tern og ristes på en pande. Det skal bruges som topping til suppen. 

2) Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.

3) Det hele sauteres nogle minutter i en gryde med lidt olie. Tilsæt timian og hønsefond. Når det er kogt mørt skal suppen blendes til en lind masse med en stavblender. Smag til med salt og peber.  

4) Skær flutes i skiver og dryp lidt olie på dem. Drys lidt revet ost på hver skive brød og bag dem i ovnen ved 185 grader i ca. 10 min.

5) Smager suppen som den skal? Mere hvidløg, salt, peber eller hønsefond? Jamen, så kan vi godt anrette suppen og kalde til bords :o) 

Hæld suppen i passende skåle og top op med de ristede persillerødder og friskhakket purløg. 

Så er der serveret - lækker persillerodssuppe toppet med chorizo

Hvis du som jeg, er vild med chorizo pølser kan du riste nogle og smide oveni suppen. Ristede og hakkede mandler ville også passe godt. Du kan også koge lidt linser og fylde i suppen, hvis du vil have en mere mættende ret. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar