Skal du have en lækker dessert, som nemt kan laves flere dage før gæsterne kommer. Ja så er denne skønne og simple snickerskage et godt bud.
Peanuts - Karamel - chokolade
Lækker kage med peanuts i karamel og chokoladeganache
Ingredienser
Bund
100 gram digestive kiks
100 gram peanuts
35 gram smør
Karamel
1 ds. kondenseret mælk
150 gram peanuts
en knivspids salt
Chokoladelåg
200 gram chokolade 57%
1 dl. fløde
100 gram brombær (fra fryseren er helt fint)
50 gram rørsukker
Fremgangsmåde
Bund
1) Knust digestive kiks og smeltet smør vendes sammen. Kom blandingen i en springform på ca. 21. cm i diameter, eller en anden form som passer i størrelsen. Husk at komme bagepapir i formen.
Karamel
2) Dåsen med kondenseret mælk koges i en gryde under låg i 3 timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand. Lad dåsen stå og køle af inden du åbner den.
3) Karamel vendes med peanuts. Smøres ovenpå kiksebunden. Stil kagen på køl i 30 minutter inden chokoladen hældes over.
Chokoladelåg
4) Fløde varmes op til kogepunktet. Hældes over den hakkede chokolade og røres godt igennem med et piskeris indtil det er en lind masse.
Chokolademassen hældes forsigtigt over karamellem. Smør det forsigtigt ud i et jævnt lag.
Kagen stilles på køl et par timer inden den er klar til servering.
Brombær vendt med rørsukker serveres til kagen.
Det fungerer også rigtig godt med en tynd browniebund. Denne opskrift på brownie er meget lækker. Men husk, at det skal være en tynd bund.
Peanuts - Karamel - chokolade
Lækker kage med peanuts i karamel og chokoladeganache
Ingredienser
Bund
100 gram digestive kiks
100 gram peanuts
35 gram smør
Karamel
1 ds. kondenseret mælk
150 gram peanuts
en knivspids salt
Chokoladelåg
200 gram chokolade 57%
1 dl. fløde
100 gram brombær (fra fryseren er helt fint)
50 gram rørsukker
Fremgangsmåde
Bund
1) Knust digestive kiks og smeltet smør vendes sammen. Kom blandingen i en springform på ca. 21. cm i diameter, eller en anden form som passer i størrelsen. Husk at komme bagepapir i formen.
Karamel
2) Dåsen med kondenseret mælk koges i en gryde under låg i 3 timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand. Lad dåsen stå og køle af inden du åbner den.
3) Karamel vendes med peanuts. Smøres ovenpå kiksebunden. Stil kagen på køl i 30 minutter inden chokoladen hældes over.
Chokoladelåg
4) Fløde varmes op til kogepunktet. Hældes over den hakkede chokolade og røres godt igennem med et piskeris indtil det er en lind masse.
Chokolademassen hældes forsigtigt over karamellem. Smør det forsigtigt ud i et jævnt lag.
Kagen stilles på køl et par timer inden den er klar til servering.
Brombær vendt med rørsukker serveres til kagen.
Det fungerer også rigtig godt med en tynd browniebund. Denne opskrift på brownie er meget lækker. Men husk, at det skal være en tynd bund.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar