Kokkens fødselsdagsaften er nået til desserten. Så et par nye hjælpere i køkkenet tak! Vi sætter lige kaffen over, og finder en god flaske frem til desserten også.
Aftenens menu var som følger.
Forret #1
Thaifiskesuppe - Krabbe - Tang
Mellemret #2
Rødbede - Hasselnødder - Blå ost
Hovedret #3
And - Linser - Grønkål
Dessert #4
Chokolade - Mandler - Hindbær
Gateau Marcel
Intens chokoladekage med hindbærcouli og karamelliserede mandler
Ingredienser
Kage
200 g Mørk chokolade min. 60%
200 g. Smør
6 stk Past. æggehvider
Hindbær couli
300 gram hindbær
80 gram sukker
Karamelliserede mandler
150 g. Mandler
100 g. Sukker
15 g. Smør
Jeg lavede den i en form så jeg kunne skære den ud i små stykker á ca. 2x6 cm. Kagen skal opbevares i fryseren indtil servering.
Hindbær couli
5) Hindbær og sukker koges i 8-10 minutter. Blendes og sigtes. Serveres kold.
Karamelliserede mandler
6) Tænd ovnen på 160 grader.
Hæld sukker på en pande. Tænd på medium varme. Når sukkeret er smeltet kommes der et par smørklatter på panden. Mandler kommes på panden og vendes forsigtigt i sukkeret.
Når mandlerne er smurt godt ind i sukkeret kommes en knivspids bagepulver over mandlerne. Lad det boble op en smule. Hæld det hele på en bradepande og bag det i ovnen ca. 10 minutter ved 160 grader.
Når mandlerne er kølet af kan du hakke dem i grove stykker. Det er bare lækkert med hjemmelavede karamelliserede mandler.
Dekorér kagen med de hakkede mandler og frysetørrede hindbær. Hindbær couli serveres ved siden af.
Aftenens menu var som følger.
Forret #1
Thaifiskesuppe - Krabbe - Tang
Mellemret #2
Rødbede - Hasselnødder - Blå ost
Hovedret #3
And - Linser - Grønkål
Dessert #4
Chokolade - Mandler - Hindbær
Gateau Marcel
Intens chokoladekage med hindbærcouli og karamelliserede mandler
Ingredienser
Kage
200 g Mørk chokolade min. 60%
200 g. Smør
200 g. Sukker
6 stk Past. æggeblommer6 stk Past. æggehvider
Hindbær couli
300 gram hindbær
80 gram sukker
Karamelliserede mandler
150 g. Mandler
100 g. Sukker
15 g. Smør
Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Kage
1) Chokolade hakkes groft og smeltes over vandbad sammen med smørret. Tages af varmen.
1) Chokolade hakkes groft og smeltes over vandbad sammen med smørret. Tages af varmen.
2) Æggeblommerne piskes hvide med
halvdelen af sukkeret. Vendes i chokolademassen.
3) Æggehvider piskes stive med den
sidste halvdel af sukkeret. Vendes i
chokolademassen.
4) Hæld halvdelen af dejen i den
ønskede form (husk at smøre formen), bages ved 160º. Hvis du bruger springform
skal den have omkring 30 min. I små portionsforme kan 10-15 min. gøre det.
Den resterende del af dejen kommes oven på den bagte bund når den er kølet af. Den skal ikke bages mere (derfor skal der bruges pasteuriserede æg).
Den resterende del af dejen kommes oven på den bagte bund når den er kølet af. Den skal ikke bages mere (derfor skal der bruges pasteuriserede æg).
Jeg lavede den i en form så jeg kunne skære den ud i små stykker á ca. 2x6 cm. Kagen skal opbevares i fryseren indtil servering.
Hindbær couli
5) Hindbær og sukker koges i 8-10 minutter. Blendes og sigtes. Serveres kold.
Karamelliserede mandler
6) Tænd ovnen på 160 grader.
Hæld sukker på en pande. Tænd på medium varme. Når sukkeret er smeltet kommes der et par smørklatter på panden. Mandler kommes på panden og vendes forsigtigt i sukkeret.
Når mandlerne er smurt godt ind i sukkeret kommes en knivspids bagepulver over mandlerne. Lad det boble op en smule. Hæld det hele på en bradepande og bag det i ovnen ca. 10 minutter ved 160 grader.
Når mandlerne er kølet af kan du hakke dem i grove stykker. Det er bare lækkert med hjemmelavede karamelliserede mandler.
Dekorér kagen med de hakkede mandler og frysetørrede hindbær. Hindbær couli serveres ved siden af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar