Vinden blæser og temperaturen er lav,- det er koldt derude, så aftensmaden skal have lidt power i sig.
Så en lækker curry med gris blev det til!
Grissebasse-curry med gule ris
Ingredienser ca. 4 pers.
200 gram hakket gris
100 gram gris i tern (nakken er god til tern)
1 løg (snittet i mindre stykker)
2 fed hvidløg (hakket)
200 gram champignon (hakket i mindre stykker)
1 ds hakket tomat
1 spsk garam masala
en knivspids gurkemeje
salt og peber
100 gram revet gulerod (gerne med skræl)
100 gram revet persillerod (gerne med skræl)
50 gram tørrede bønner (hvide, sorte eller hvad du har lyst til)
50 gram tørrede kikærter
2 spsk. røde linser
2 dl ris
En knivspids gurkemeje
100 gram ærter
100 gram majs
Salt
Fremgangsmåde
1) Bønner og kikærter skal udblødes i koldt vand i 12 timer. Derefter koges de i frisk vand med løg og laurbærblade. Det kan du sagtens gøre 1-2 dage før du skal bruge dem. Hvis du lader dem stå i det vand som du har kogt dem i er det bare fint. De holder sig fint i køleskabet når de er kogte.
2) Løg og hvidløg sauteres i en varm gryde med lidt olie. Kom kødet i gryden og brun det godt af. Tilsæt champignon og lad dem brune af sammen med kødet.
3) Tilsæt garam masala, gurkemeje, salt og peber.
4) Tilsæt hakket tomat, gulerødder, persillerødder, og røde linser. Lad det simre i 35-40 min.
De røde linser er med til at jævne retten.
5) Smag på retten,- mangler den lidt salt? brug gerne soja, da det smager salt, men har lidt mere dybde i sig. Hvis den mangler mere krydderi kan du tilføje ekstra garam masala, spidskommen eller koriander (hel eller stødt)
6) Ris koges i letsaltet vand tilsat gurkemeje. Sigt vandet fra risene og vend ærter og majs i.
Serveres med en god kålsalat. Det kunne værre denne grønkålssalat med æbler.
Du kan også sætte en chilisauce på bordet, og syltede stikkelsbær. Lidt ekstra dippe dip er altid en god ekstra topping som præsenterer retten endnu bedre.
Velbekomme
Så en lækker curry med gris blev det til!
Grissebasse-curry med gule ris
Lækker grissebasse-curry |
Ingredienser ca. 4 pers.
200 gram hakket gris
100 gram gris i tern (nakken er god til tern)
1 løg (snittet i mindre stykker)
2 fed hvidløg (hakket)
200 gram champignon (hakket i mindre stykker)
1 ds hakket tomat
1 spsk garam masala
en knivspids gurkemeje
salt og peber
100 gram revet gulerod (gerne med skræl)
100 gram revet persillerod (gerne med skræl)
50 gram tørrede bønner (hvide, sorte eller hvad du har lyst til)
50 gram tørrede kikærter
2 spsk. røde linser
2 dl ris
En knivspids gurkemeje
100 gram ærter
100 gram majs
Salt
Fremgangsmåde
1) Bønner og kikærter skal udblødes i koldt vand i 12 timer. Derefter koges de i frisk vand med løg og laurbærblade. Det kan du sagtens gøre 1-2 dage før du skal bruge dem. Hvis du lader dem stå i det vand som du har kogt dem i er det bare fint. De holder sig fint i køleskabet når de er kogte.
2) Løg og hvidløg sauteres i en varm gryde med lidt olie. Kom kødet i gryden og brun det godt af. Tilsæt champignon og lad dem brune af sammen med kødet.
3) Tilsæt garam masala, gurkemeje, salt og peber.
4) Tilsæt hakket tomat, gulerødder, persillerødder, og røde linser. Lad det simre i 35-40 min.
De røde linser er med til at jævne retten.
5) Smag på retten,- mangler den lidt salt? brug gerne soja, da det smager salt, men har lidt mere dybde i sig. Hvis den mangler mere krydderi kan du tilføje ekstra garam masala, spidskommen eller koriander (hel eller stødt)
6) Ris koges i letsaltet vand tilsat gurkemeje. Sigt vandet fra risene og vend ærter og majs i.
Serveres med en god kålsalat. Det kunne værre denne grønkålssalat med æbler.
Du kan også sætte en chilisauce på bordet, og syltede stikkelsbær. Lidt ekstra dippe dip er altid en god ekstra topping som præsenterer retten endnu bedre.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar